Ο διαιτητής δεν τον τιμώρησε καν για τον ναζιστικό χαιρετισμό (video)

Μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη και άλλος ένας παίκτης μιμήθηκε αυτόν το τρόπο πανηγυρισμού, με την αντίδραση του διαιτητή να είναι ίδια με αυτή στο ματς της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα ο διαιτητής του αγώνα έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα σύμφωνα με τους κανονισμούς παιδιάς της FIFA.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο ρέφερι δεν φαίνεται να τιμωρεί τον παίκτη για τον τρόπο που πανηγύρισε, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα patragoal.gr δεν γράφτηκε η χειρονομία στο φύλλο αγώνα. Ωστόσο ο ποδοσφαιριστής είναι πιθανόν να κληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας καθώς υπάρχουν πολλές αντίδρασης.
Δείτε το βίντεο

O Σαρρής για τον χαιρετισμό

Με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της Αστραπής, Σπύρου Σουγλέρη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής κάνοντας δήλωση στο MEGA εξήγησε πως αυτά τα φαινόμενα πρέπει να απορριφθούν.

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε στο κανάλι σχετικά με τα περιστατικά του ναζιστικού χαιρετισμού του Γιώργου Κατίδη, την ανάρτηση της φωτογραφίας του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου σε ιστοσελίδα από τον Στέφανο Αθανασιάδη, που πάντως ο ίδιος το διέψευσε και τον χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της Αστραπής, Σπύρου Σουγλέρη σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κατίδη.

Πώς σχολιάζετε το νέο κρούσμα ναζιστικού χαιρετισμού ;
«Η ελληνική ομοσπονδία, δεν εμπλέκεται στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας-αυτό απαγορεύεται και από την ΟΥΕΦΑ και από την ΦΙΦΑ. Είναι πάντοτε εναντίον κάθε είδους ρατσισμού, ή διάκρισης και κυρίως φυλετικών, πολιτικών και θρησκευτικών διακρίσεων. Ο,τι εμπίπτει όμως στο πεδίο των αρμοδιοτήτων και των κανονισμών του ποδοσφαίρου, θα εφαρμόσει απαρέγκλητα τους κανονισμούς και τους νόμους.»

Ανησυχείτε ότι υπάρχει πλέον “ιός” ακροδεξιός στο ποδόσφαιρο ;
«Αυτά είναι σημεία των καιρών και φαινόμενα μιας εποχής, που ζούμε, λίγο περίεργης. Θεωρώ ότι με αφορμή κάποια τέτοια συμβάντα, ένα θέμα έχει πάρει έκταση, χωρίς να αξίζει τόσο πολύ τον κόπο. Πάντως αυτά τα φαινόμενα το ποδόσφαιρο πρέπει να τα απορρίψει.»

To Top