Ο Σόρος “δωρίζει” 50-90 τόνους πετρέλαιο στον δήμο Θεσσαλονίκης

Μια κίνηση, αν μη τι άλλο περίεργη, έγινε από τον Τζορτζ Σόρος, από τους πιο ανθέλληνες και φιλοσκοπιανούς οικονομικούς “κολοσσούς” παγκοσμίως, που αφορά την δωρεά 50-90 τόνων πετρελαίου προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στα “ΝΕΑ”: “Στη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει ο Τζορτζ Σόρος, με την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου να αποδέχεται την κίνησή του με επιφύλαξη λόγω της «φιλοσκοπιανής» του στάσης.

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος «θα δωρίσει 50-90 τόνους πετρελαίου θέρμανσης σε δημόσια ιδρύματα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η πρόταση διαβιβάστηκε επίσημα με επιστολή στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη από στέλεχος της οργάνωσης του Τζορτζ Σόρος Open Society Foundations, ενώ όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου η κίνηση αυτή έγινε δεκτή αλλά με «επιφύλαξη», λόγω της γνωστής φιλοσκοπιανής στάσης του Σόρος.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν υπογράμμισε εξάλλου ότι «το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δέχθηκε την προσφορά, δεν σημαίνει ότι θα ονομάζονται τα Σκόπια “Μακεδονία”».

Πηγή: tanea.gr



To Top