Με τη διακοπή της Basket League να παραμένει στον… αέρα, ο Άρης είναι από τις λίγες ομάδες αν όχι η μοναδική που προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, πάντα στο μέτρο του δυνατού.
Ο κορωνοϊός σάρωσε τα πάντα και στον παγκόσμιο αθλητισμό και το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Όλες οι ομάδες τη νέα σεζόν -σε όποια μορφή και αν παρουσιαστεί αυτή- θα έχουν χαμηλότερο μπάτζετ σε σύγκριση με τη φετινή. Ακόμα και οι εύρωστες ομάδες της λίγκας, όπως ο Παναθηναϊκός, ψάχνουν πως θα γλυτώσουν χρήματα από τα φετινά συμβόλαια των παικτών και πως θα κινηθούν τη νέα χρονιά, γνωρίζοντας πως τα έξοδά τους πρέπει να είναι περιορισμένα λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Φυσικά ο Άρης (των πολλών οικονομικών προβλημάτων) δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Οι άνθρωποι της διοίκησης γνωρίζουν πως οι οικονομικοί πόροι της νέας σεζόν αναμένεται να είναι κατά πολύ μειωμένοι, καθώς υπολογίζεται πως οι αγώνες (στο ξεκίνημα τουλάχιστον της χρονιάς) θα γίνονται χωρίς κόσμο στις κερκίδες, ενώ και η στήριξη των χορηγών αναμένεται να μην είναι η ίδια. Τα εισιτήρια αποτελούν μια κύρια, αν όχι τη μεγαλύτερη, πηγή εσόδων για την ΚΑΕ Άρης και τα κεκλεισμένων λόγω του κορωνοϊού παιχνίδια δε βοηθούν την κατάσταση.
Έτσι, το μπάτζετ του Άρη της νέας σεζόν θα είναι αναπόφευκτα μειωμένο βάσει της οικονομικής κρίσης (που έρχεται) στον αθλητισμό. Κάτι το οποίο γνωρίζουν τόσο το τεχνικό τιμ και το σταφ της ομάδας, όσο και οι παίκτες, ακόμα και εκείνοι που δεσμεύονται με συμβόλαιο για του χρόνου, οι οποίοι θα περιμένουν τις προτάσεις των ιθυνόντων του συλλόγου για να κινηθούν αναλόγως. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθούν προτάσεις για… γενναίες μειώσεις σε ορισμένους παίκτες.
Συζήτηση και επί του οικονομικού έχει γίνει σε πρώτη φάση στον Άρη, όμως πρωτίστως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το φετινό πρωτάθλημα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και το ζήτημα των μετοχών της ΚΑΕ, όπως έχει ανακύψει από τον Ερασιτέχνη.