Η Λέσχη δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στον Σκόρδα

Η Λέσχη Φίλων Άρη απάντησε δια του γενικού γραμματέα της και υπεύθυνου των νομικών υποθέσεων, Θωμά Γιαννόπουλου στα όσα ισχυρίζεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας αναφορικά με την κλήση του σε απολογία (σήμερα, 17.00) γιατί υπάρχει αίτημα διαγραφής του.

Μιλώντας στο PRESSARIS ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε αρχικά πως “το συγκεκριμένο έγγραφο (κλήση σε απολογία) είναι διεκπεραιωτικού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο από αυτό. Σύμφωνα με το άρθρο 30 του καταστατικού υπάρχει απόλυτη νομιμοπίηση στον γενικό γραμματέα του σωματείου να διεξάγει την αλληλογραφία αυτού.
Το συγκεκριμένο μέλος δεν αποτελεί καμία απολύτως δημόσια αρχή, προκειμένου να υπάρχει υπογραφή προέδρου ή αντιπροέδρου. Επίσης, δεν αποτελεί το μέλος αυτό επίσημη αρχή, τουτέστιν το έγγραφο δεν είναι άκυρο και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού δικαίου (άρθρο 28, παρ. 3 του καταστατικού, εδάφιο β’).
Το άρθρο 29 αναφέρεται από τον συγκεκριμένο για λόγους εντυπωσιασμού, διότι στις 22 Δεκεμβρίου συστήθηκε διοικητικό συμβούλιο και υπήρξε ομόρφωνη απόφαση περί κλήσης του σε απολογία.
Για τον λόγο αυτό υπάρχει και ο αριθμός 117/22-12-11 ως αριθμός εξερχομένου αυτού του εγγράφου. Λόγω αδυναμίας αποστολής του την ίδια ημέρα (διάστημα εορτών) τον εν λόγω έγγραφο συντάχτηκε στις 27 Δεκεμβρίου, νομιμότατα κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Το έγγραφο αποτελεί μέρος διεξαγωγής αλληλογραφίας του σωματείου, υπό την έννοια επαφής αυτού με τα μέλη του”.

Ο γενικός γραμματέας της Λέσχης Φίλων Άρη τόνισε επίσης πως “όσον αφορά την καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και λοιπά που αναφέρει το εν λόγω μέλος, αυτοπροσδιορίζεται από τους εν γένει χαρακτηρισμούς στους οποίους έχει προβεί από το προηγούμενο Γενάρη του 2011 και μετά για όλα τα διοικητικά στελέχη του αθλητικού συλλόγου του Άρη, μεταξύ των οποίων και του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Άρη και είναι τουλάχιστον αήθες να επικαλείται τις γενικές διατάξεις του αστικού κώδικα, που προστατεύουν τη νόμιμη συμπεριφορά των πολιτών της χώρας”.

Αναφερόμενος, τέλος, στην νομιμότητα της γενικής συνέλευσης της Λέσχης στις 22/6/2011 ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως “είναι νομιμότατη, σύμφωνα με την διάταξη των αρμοδιοτήτων της γενικής συνέλευσης, διότι καταρχήν το θέμα τέθηκε επώνυμα από συγκεκριμένο μέλος του σωματείου, το οποίο θεώρησε ότι θίγεται προσωπικά η τιμή και η υπόληψή του από τις δηλώσεις του με αριθμό 001, δεύτερον διότι κατά προτεραιότητα συζητήθηκε το θέμα αυτό νομιμότατα και τρίτον διότι η γενική συνέλευση αποτελεί το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του σωματείου, το οποίο νομιμοποιείται απόλυτα στη λήψη αποφάσεων για οποιοδήποτε θέμα τεθεί τη στιγμή εκείνη χωρίς να προαπαιτείται η υποβολή του θέματος (ανάλογα με τη σημαντικότητά του) και αναγραφή του στα θέματα της ημερήσιας διάταξης”.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο ήταν υπέρ του δέοντος τυπικό ως προς την κλήση του Σκόρδα σε απολογία και αυτό διαπιστώνεται από το γεγονός ότι παρόλο που δεν απαιτείται, υπήρχε αριθμός εξερχομένου εγγράφου.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top