Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Ρύθμιση σε 60 δόσεις ζητά η Σούπερ λίγκα (και) για τον Άρη! – Τι ζήτησαν οι κίτρινοι

 Το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές, με μεγαλύτερο πρόβλημα τις οφειλές του Άρη, συζητήθηκε στο ΔΣ της Σούπερ λίγκας, όπως και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.
Οι δύο φορείς του ποδοσφαίρου έχουν καταλήξει σε πρόταση, την οποία δεν επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν πριν συζητηθεί στη γενική συνέλευση του ΠΣΑΠ που θα γίνει τη Δευτέρα 21/1.

Το ρεπορτάζ από την Αθήνα είναι αποκαλυπτικό. Όπως αναφέρει το (καλά ενημερωμένο σε θέματα λίγκας και ΕΠΟ) soccerplus «Στόχος είναι να υπογραφεί ένα μνημόνιο Super League – ΠΣΑΠ παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτό που υπεγράφη ανάμεσα στη Football League και τον ΠΣΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Super League θα προτείνει για οφειλές που ξεπερνούν τις 200χιλ. ευρώ η ρύθμιση να γίνεται σε 60 δόσεις, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του Άρη ζήτησε να εξοφληθεί πρώτα το αρχικό χρέος και αφού εξοφλείται το αρχικό χρέος, στην συνέχεια να εξοφλούνται οι προσαυξήσεις.

Όλα θα κριθούν από την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΠΣΑΠ, ενώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Άρης έχει προσφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο ζητώντας την υπαγωγή του στο άρθρο 99.

Όχι στο 10% προς την αστυνομία

Το ΔΣ της Super League αποφάσισε να απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και βασιζόμενο σε πρόβλεψη του μνημονίου, η οποία δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική απόδοση τιμήματος υπέρ τρίτων, να ζητήσει την κατάργηση του ανταποδοτικού 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που δίνει υπέρ της αστυνομίας.

Είναι ένα αίτημα, το οποίο έχει μπει και στο παρελθόν από την Super League, χωρίς να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της.

Ακατάλληλα γήπεδα σε Βέροια και Γιάννενα

Στο ΔΣ της Super League συζητήθηκε το θέμα των ακατάλληλων γηπέδων και ειπώθηκε ότι αυτά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα γήπεδα του ΠΑΣ Γιάννινα και της Βέροιας.

Από την Super League εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ελήφθη απόφαση επί της αρχής, όπως δεν ορίζονται αγώνες σε μη κατάλληλα γήπεδα.

2. H τελική φάση του Πρωταθλήματος Κ17 (Final four) θα διεξαχθεί στην Ξάνθη».

To Top