Η περιπέτεια του Τσαλδάρη έχει αντίχτυπο στον Άρη

Ο τραυματισμός του Δημήτρη Τσαλδάρη στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Είναι επί της ουσίας το πρόβλημα που τον έχει κρατήσει μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Έλληνας γκαρντ θα χάσει άλλον έναν αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της θλάσης στον δικέφαλο, που τον ταλαιπωρεί από το καλοκαίρι!

Ο Τσαλδάρης έκανε πέρσι μια εξαιρετική χρονιά στην Ιταλία. Με την φανέλα της νεοφώτιστης Σάσαρι είχε 10 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ μέσο όρο σε κάτι περισσότερο από 26 λεπτά συμμετοχής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα του δόθηκε η ευκαιρία για κάτι… μεγάλο. Προσκλήθηκε να δώσει το παρών στην προετοιμασία του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκού και ήταν μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.

Ακολούθησε τους πράσινους, όμως στη διάρκεια της προετοιμασίας η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Υπέστη θλάση στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και έμεινε έξω αρκετό διάστημα, μέχρις ότου να την ξεπεράσει. Αυτός ο τραυματισμός του στέρησε ουσιαστικά την θέση του στον Παναθηναϊκό, αφού ο Ομπράντοβιτς επέλεξε τον Αλέξη Κυρίτση. Για περίπου έναν μήνα ο Τσαλδάρης έκανε θεραπεία και προσπάθησε να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Ξεκίνησε προπονήσεις με το Μαρούσι και τότε προέκυψε το ενδιαφέρον του Άρη.

Ήρθε στην Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε πρώτη φορά κόντρα στον Πανιώνιο στην Αθήνα (ήττα με 78-66), όμως ήταν φανερό ότι η έλλειψη κανονική προετοιμασίας θα τον πήγαινε λίγο πίσω χρονικά. Μόλις άρχισε να “στρώνει” μέσα στο γήπεδο και να θυμίζει τον Τσαλδάρη της Ευρωλίγκας ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στον δικέφαλο.
Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έκανε συντηρητικές προπονήσεις. Στον αγώνα με το Μαρούσι ντύθηκε, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης έχανε με 42-32 και ο Αλεξανδρής αποφάσισε να τον ρίξει στο παρκέ. Άντεξε 11 λεπτά… Από εκεί και πέρα συνεχώς νιώθει ενοχλήσεις. Στο Ντόνετσκ αποχώρησε με έντονους πόνους… Επέστρεψε δύο βδομάδες μετά, αλλά και πάλι δεν άντεξε. Η θλάση είναι ύπουλος τραυματισμός και τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν τον βοήθησαν.

Ο Τσαλδάρης θα μείνει και αύριο εκτός δράσης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει παίξει στους 12 από τους 16 αγώνες του Άρη, ουσιαστικά έχασε δύο (αύριο τον τρίτο), αφού με Παναθηναϊκό (1η αγωνιστική) και Κολοσσό (2η αγωνιστική) δεν είχε υπογράψει και έχει 6,8 πόντους μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής. Στο Γιούροκαπ έχει χάσει έναν αγώνα και έχει σε εννιά παιχνίδια 5 πόντους μέσο όρο! Δεν είναι αριθμοί που αντικατοπτρίζουν την αξία του Τσαλδάρη και υπάρχει μια ευκαιρία μπροστά του που του δίνει ο χρόνος, για να επιστρέψει απόλυτα έτοιμος. Ο Άρης μετά τον Ίκαρο έχει 10 μέρες αγωνιστικής απραξίας και εν συνεχεία παίζει με τη Κίμκι (εκτός), τον Ολυμπιακό (εκτός) και τη Ντόνετσκ (εντός). Υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά του για να μπορέσει να αποθεραπευτεί σωστά και να γυρίσει απόλυτα υγιής, γιατί ο Άρης με τον καλό Τσαλδάρη ανεβαίνει αγωνιστικό επίπεδο.


To Top