Μια μέρα μετά την εκδήλωση της κοπής της πίτας των βετεράνων του Άρη, ο παλαίμαχος άσος των κίτρινων και υπεύθυνος των ακαδημιών ποδοσφαίρου του συλλόγου, Γιώργος Σεμερτζίδης, αναφέρθηκε σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα: η πορεία των βετεράνων, των ακαδημιών, της πρώτης ομάδας… Και όχι μόνο…
Αναλυτικά τα όσα είπε στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη:
Μιλώντας αρχικά για την εκδήλωση των βετεράνων, ανέφερε:
«Και μόνο που υπάρχουν βετεράνοι ακόμα είναι θετικό. Σε λίγα χρόνια νομίζω ότι δεν θα υπάρχουν βετεράνοι και βετεράνοι θεωρούνται όσοι έχουν κάνει καριέρα αρκετά χρόνια σε κάποια ομάδα. Ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε, να θυμηθούμε τα παλιά, να μιλήσουμε, γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να βρισκόμαστε κάθε μέρα».
Για το ό,τι στον Άρη εργάζονται αρκετοί από τους βετεράνους παίκτες της ομάδας:
«Νομίζω ότι σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας, παλιοί ποδοσφαιριστές υπηρετούν τις ομάδες τους από κάποιο πόστο, γιατί αγαπούν την ομάδα, την τιμούν, την γνωρίζουν και προσφέρουν κάποιο έργο».
Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη το τελευταίο διάστημα:
«Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά από πλευράς αποτελεσμάτων αλλά και απόδοσης και το πιο σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια σε αυτή την πορεία. Πάντα τα αποτελέσματα είναι αυτά που δίνουν και στον κόσμο έναν ενθουσιασμό και στους παίκτες καλή ψυχολογία.
Σημασία έχει ότι ενώ κάποια στιγμή δεν πήγαινε καλά η ομάδα και όλοι είχαν απογοητευτεί, τώρα υπάρχει μία ηρεμία και πρέπει να συνεχίσουμε την καλή πορεία. Να έχει διάρκεια η ομάδα. Αν έχει διάρκεια θα έρθουν τα αποτελέσματα και αν έρχονται τα αποτελέσματα υπάρχει ηρεμία και ενθουσιασμός».
Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει αρκετά εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν: «Σίγουρα όταν παίζεις στην έδρα σου και έχει τη βοήθεια του κόσμου θα πρέπει να φέρει το ανάλογο αποτέλεσμα. Όταν όμως παίζουν οι παίκτες με πάθος και δύναμη τότε τα αποτελέσματα έρχονται ανεξάρτητα από την έδρα. Αφού βέβαια έχει τόσα πολλά παιχνίδια στην έδρα του ο Άρης θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί».
Για τα ντέρμπι που ακολουθούν μετά τον Εργοτέλη: «Έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Μπορεί τα ντέρμπι να αποδειχτούν πιο εύκολα. Το θέμα είναι πώς μπαίνει η ομάδα και ο ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο. Μπαίνουν για να ιδρώσουν, να αγωνιστούν; Τότε θα έρθει το αποτέλεσμα».
Για τη συμβολή του Μανουέλ Μασάδο στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας: «Πάντα όταν έρχεται ένας καινούριος προπονητής κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να δείξει τον καλύτερό του εαυτό και να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του. Όταν έρχονται τα θετικά αποτελέσματα τότε έρχεται στην ομάδα μία ηρεμία και ένας ενθουσιασμός».
Όσον αφορά τις ακαδημίες του Άρη: «Το μόνο μας θέμα είναι ότι έχουμε πολλά παιδιά άρρωστα. Λειτουργούμε άψογα. Μπορούμε να κάνουμε και πράγματα παραπάνω αλλά το παραπάνω έχει και κάποιο κόστος. Εμείς προσπαθούμε να είναι το τμήμα βιώσιμο, να μην πάρει το καράβι νερά. Βάλαμε κάποιο στίγμα στην ακαδημία, οι γονείς το ασπάζονται. Είναι πολυτέλεια να έχουμε προπονητή με δέκα άτομα.
Είναι πληρωμένοι άπαντες, γήπεδα, προπονητές, υπάλληλοι. Υπάρχουν στεγανά. Λειτουργούμε με τον Στέργιο Αθανασιάδη και λιγότερο πλέον τον Τάσο Ορφανίδη που είναι στην πρώτη ομάδα. Προσπαθούμε να είμαστε βιώσιμοι μέσα από τις συνδρομές, με καλή λειτουργία, με δουλειά από τους προπονητές, χωρίς φανφάρες και χωρίς να διαφημιζόμαστε.
Ιδιαίτερα στα μικρά τμήματα που όταν ήρθαμε ήταν σε βρεφική ηλικία, αυτή τη στιγμή σε ηλικίες από 2005 ως 2001 έχουμε 160-170 άτομα. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που είναι πολύ καλά ταλέντα. Ο χρόνος όμως είναι το καλύτερο γιατρικό για όλους, για εμάς, για τους γονείς και για τα παιδιά. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχουν στεγανά, να μην δημιουργούνται προβλήματα και όποιο πρόβλημα υπάρχει φροντίζουμε να το λύνουμε αμέσως».
Για τις κλήσεις παικτών του Άρη στις μικρές εθνικές ομάδες: «Κι αυτό είναι σημαντικό. Ο Μπιμπισίδης έπαιζε πέρσι στη δική μας ομάδα. Σε προεπιλογές έχουν περάσει κι άλλα παιδιά. Είναι ένα κίνητρο και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν θέλω να λέω παχιά λόγια, πολλά ‘θα’. Προχωράμε και προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά να ισορροπήσουμε και να διορθώσουμε όποια ατέλεια έχουμε. Δεν είμαστε βαθμοθήρες ούτε ψάχνουμε τα πρωταθλήματα, γιατί δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσει κάποιος στο βιογραφικό του. Το σύνθημά μας είναι παίζω, προπονούμαι, παίζω, προπονούμαι».