Αγγέλου: “Παίζουμε υπό πίεση”

Ο Άρης παίζει υπό πίεση όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και οι ήττες έχουν δημιουργήσει ψυχολογικό πρόβλημα στους παίκτες.

Ο προπονητής των κίτρινων είπε αρχικά: “Ευχαριστώ τον κόσμο που βοήθησε την ομάδα αλλά στεναχωρέθηκε. Κάναμε καλή προσπάθεια και είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα είναι σε άσχημη θέση, με την πίεση των νικών που δεν έρχονται και αυτό μεταφέρει ψυχολογικό πρόβλημα.Στα θετικά σημεία μετά από τέσσερα παιχνίδια είναι το γεγονός ότι είχαμε θετικό πρόσημο στα λάθη. Είχαμε 11 κατοχές περισσότερες από τον ΠΑΟΚ, είχαμε όμως 42 άστοχα σουτ και διεκδικήσαμε μόνο οκτώ. Δεν πηγαίναμε στα επιθετικά ριμπάουντ και το ποσοστό μας σε αυτό τον τομέα ήταν στο 20%.

Η άμυνα μας σε δεύτερες φάσεις δεν λειτούργησαν. Κρατάμε την προσπάθεια και την διάθεση των παικτών μας.Βλέπουμε δύο σημεία. Δεν βγάλαμε ελεύθερα σουτ και δεν διεκδικήσαμε επιθετικά ριμπάουντ. Επίσης δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πικ εν ρολ του αντιπάλου μας.
Ο Άρης είναι σε δύσκολη θέση και χρειάζεται βοήθεια. Ξέρετε ότι λειτουργούμε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν μπορεί να αλλάξει η ομάδα, θα παρέχουμε στήριξη στους παίκτες που έχουμε μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος και στα δύο επόμενα παιχνίδια με Ίκαροο και ΚΑΟΔ θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο. Ευχαριστώ τους παίκτες και τον κόσμο, λυπάμαι για το αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση για το μπλακ άουτ που υπέστη ο Άρης την τρίτη περίοδο απάντησε: «Παθαίνουμε μπλακ άουτ σε ορισμένα σημεία. Κοιτάμε να φτιάξουμε μία βάση, για να ελέγχεις την απόδοση σου κοιτάς τους αριθμούς. Θέλαμε να τρέξουμε τον ΠΑΟΚ, να τον πολεμήσουμε και μαζί με τον κόσμο να δημιουργήσουμε καταστάσεις πίεσης. Η εμπειρία όμως των παικτών του ΠΑΟΚ, όπως των Χαραλαμπίδη, ΜακΓκραθ και Παπαδόπουλου έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Συμβαίνει το μπλακ άουτ μέσα στον αγώνα. Προσπαθούμε να βρούμε μία σταθερότητα και να δουλέψουμε σωστά μέσα από τις προπονήσεις. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε».
Συμπλήρωσε πως: «Χάσαμε αρκετά σουτ, αν έμπαιναν έξι για παράδειγμα όλα θα ήταν διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι μέσα στην ρακέτα αμυντικά δεν ήμαστε πολύ δυνατοί.Ο Χαραλαμπίδης είχε καλές συνεργασίες με τους ψηλούς και είναι ένα σημείο που πρέπει να βελτιωθούμε. Μαθαίνεις από αυτό που κάνει ο αντίπαλος και αυτό είναι δύο φορές άσχημο. Το πρόβλημα του Άρη είναι ότι παίζει υπό πίεση. Εμείς θα μιλήσουμε με την διοίκηση, γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Να αναθεματίζουμε και να ρίχνουμε ευθύνες σε κάποιους δεν είναι η λύση.  Το όνομα της ομάδας είναι μεγάλο καλός ή κακώς.  Έχουμε έναν δύσκολο στόχο που είναι συγκεκριμένος και διοικητικά και αγωνιστικά. Να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από την προπόνηση και αγωνιστικά μέσα από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Άρης δεν απείλησε μέσα από την ρακέτα είπε: «Είναι η επιλογή που σου δίνει κάποιος. Αν σου αφήνει κανείς να σουτάρει και δεν σου δίνει την δυνατότητα να πας κοντά στο καλάθι, εμείς πήγαμε μέσα και βγάζαμε έξω την μπάλα. Αυτή  ήταν η επιλογή του παίκτη. Μας εκτέλεσε ο ΠΑΟΚ με τα σουτ εμείς δεν το κάναμε».
Για τον Τζέρεμι Χαντ και το μέλλον του στην ομάδα είπε: «Ο Χαντ με έχει εκπλήσσει θετικά την τελευταία εβδομάδα με την παρουσία του στις προπονήσεις. Ήρθε με σοβαρό πρόβλημα, είναι όμως έναν μήνα στην ομάδα και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι καλός τελευταία,πήρε χρόνο συμμετοχής και προσπάθησε. Θα συνεκτιμήσουμε όλα αυτά και θα αποφασίσουμε. Η καρδιά του, ο χαρακτήρας του είναι εξαιρετικά στοιχεία και η προσπάθεια του συγκινητική».

To Top