ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αγγέλου: “Στόχος να κάνουμε πρωταθλητισμό και να κερδίσουμε τον κόσμο”

Ο προπονητής του μπασκετικού Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας και το πως βλέπει την νέα αγωνιστική περίοδο…

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα ανέφερε:

Γυρίσαμε το μεσημέρι από την Πορταριά, χθες είχαμε ένα φιλικό και περιμένουμε την απογευματινή προπόνηση.

Για τα κολακευτικά λόγια με τα οποία αναφέρεται ο Δημήτρης Γουλιέλμος στο πρόσωπο του:

Υπάρχει γενικά σε όλη την ομάδα ένα δέσιμο και μια αρχή, να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Είναι σίγουρα τιμή να έχεις την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος, και ο κ. Γουλιέλμος αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο κάθε φορά ότι όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, αλλά και να υπάρχει μεταξύ μας στήριξη, ο τρόπος που λειτουργεί σε κάνει πιο υπεύθυνο.

Για το ότι πίστεψε στο πλάνο του Δημήτρη Γουλιέλμου:

Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία. Υπάρχει το ναι ή το όχι. Δεν ήμουν μόνο εγώ που το πίστεψα, ήταν πολλοί μετά από εμένα. Ακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, ακολουθούμε μια τακτική, λειτουργούμε με μια ιεραρχία και υπάρχει ομαδικότητα.

Για το αν τον τρόμαζε η “αβεβαιότητα” που υπήρχε:

Ζούμε σε μια εποχή που δεν μας τρομάζει τίποτα, το αβέβαιο είναι η καθημερινότητα μας, είναι μονόδρομος μέσα από το αβέβαιο να συνεργαστούμε.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άρης λόγο του απαγορευτικού που υπάρχει από την FIBA:

Υπάρχει η δυσκολία του να μην μπορείς να απευθυνθείς σε μια μεγαλύτερη αγορά παικτών, αυτό όμως είχε και το καλό, ότι από νωρίς εστιάσαμε σε συγκεκριμένους στόχους, ανασυνταχτήκαμε σύντομα, ήμασταν οργανωμένοι, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα και είχαμε μια επιτυχία στο 80-85%.

Για τον λόγο που δεν ανανέωσαν ορισμένοι παίκτες:

Ήταν ξεκάθαρο ότι θέλαμε όλους τους παίκτες που ήταν εδώ, το θέμα ήταν το μπάτζετ. Είχαμε συγκεκριμένο μπάτζετ να κινηθούμε, οπότε οι παίκτες που άλλαξαν ομάδα είχαν υψηλότερα συμβόλαια από αυτό που μπορεί να στηρίξει η ομάδα. Η μεταγραφική περίοδος σχεδιάστηκε σε τρεις φάσεις, αν δεν ολοκληρωνόταν η πρώτη δεν μπορούσαμε να πάμε στην δεύτερη, και αν δεν ολοκληρωνόταν η δεύτερη δεν μπορούσαμε να πάμε στην τρίτη. Οι παίκτες που δεν ανανέωσαν είχαν υψηλά συμβόλαια και για αυτό αποχώρησαν.

Για το τι συνάντησε όταν ήρθε στον Άρη:

Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν καλό, οι παίκτες ήταν μαζί, το θέμα ήταν ότι ήταν φοβισμένοι και ανασφαλείς. Υπήρχε θυμός και όλη η ένταση των 7-8 μηνών βγήκε στο τέλος. Με κατανόηση, αλληλεγγύη και αρχές σεβασμού οι παίκτες που έφυγαν, έφυγαν σαν φίλοι, και αυτοί που ήρθαν, ήρθαν να συνεχίσουν την ιστορία της ομάδας.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης στην μπασκετική πιάτσα:

Δεν είναι μόνο στην μπασκετική πιάτσα, αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα και στα σπίτια που πρέπει να νοικιάσουμε, και στους προμηθευτές που θέλουμε να απευθυνθούμε. Αλλά το όνομα του συλλόγου είναι τόσο βαρύ, έχει τόση απήχηση…

Για το πως κατάφερε να πείσει τους “στόχους” του Άρη να συμφωνήσουν:

Το  νούμερο ένα ήταν ότι ο κ. Γουλιέλμος κατάφερε να βάλει την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το νούμερο δύο ήταν η δύναμη του κόσμου και το νούμερο τρία το πλάνο το οποίο αναλύσαμε.

Για το κατά πόσο έχει σχέσει με το διοικητικό και το οργανωτικό κομμάτι:

Στο κομμάτι το διοικητικό δεν έχω καμία σχέση, στο κομμάτι της οργάνωσης του αγωνιστικού έχω κάποια μεγαλύτερη ευθύνη, αυτό που έχει σημασία να πω είναι ότι όλοι έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση και ελπίζουμε χρόνο με τον χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι ως προς τις απαιτήσεις του αθλήματος, που έχει δυο στοιχεία, την ακρίβεια και την οργάνωση σε μεγάλο βαθμό.

Για το ποια θα είναι η “ταυτότητα” του Άρη την φετινή χρονιά:

Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να δούμε την ταυτότητα της ομάδας. Χωρίσαμε το στάδιο της προετοιμασίας μας σε τρεις φάσεις. Η πρώτη ήταν να γνωριστούμε, η δεύτερη να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το σώμα των παικτών, ξεκινήσαμε κάποιες μετρήσεις και παίξαμε κάποια φιλικά. Τώρα περάσαμε στο δεύτερο στάδιο, στις συνεργασίες, και το τρίτο στάδιο είναι οι προκριματικοί για τους ευρωπαϊκούς στόχους που έχει η ομάδα.

Για την φιλοσοφία του Άρη όσον αφορά την φετινή σεζόν:

Έχουμε μια πάρα πολύ απλή φιλοσοφία, να φτάσουμε μέχρι το τέρμα υγιείς και να είμαστε καλοί σε όλα τα παιχνίδια.

Κατά τα άλλα είναι σημαντικό το πως θα διαχειριστούμε την ενέργεια και που θέλουμε η ομάδα να φορμαριστεί.

Θα χρειαστούμε ένα φορμάρισμα πολύ νωρίς, αν είναι δυνατόν να μπει η ομάδα στους ομίλους και να είναι έτοιμη με το Λαύριο.

Και θα ξεκινήσουμε από νωρίς, από τις 20 Σεπτεμβρίου έχουμε σημαντικά παιχνίδια.

Για τους στόχους της ομάδας:

Στόχος της ομάδας είναι να κάνει πρωταθλητισμό, και όταν λέμε πρωταθλητισμό, εννοούμε να κοιτάει κάθε αντίπαλο στα μάτια και να χτυπάει κάθε παιχνίδι, ένας ακόμη πολύ σημαντικός στόχος είναι το να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο

Για το αν ο Άρης “τρομάζει” με το δύσκολο πρόγραμμα που υπάρχει στην αρχή της σεζόν:

Δεν τρομάζουμε, το βλέπουμε σαν πρόκληση, ο στόχος μας είναι να είμαστε υγιείς, μαζί και να είμαστε έτοιμοι.

Για το πως θα διαχειριστεί η ομάδα έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι παίκτες και οι δεσμοί της ομάδας, ώστε αν δεν πας καλά να μην απογοητευτείς, και αν ξεκινήσεις καλά να μην αποπροσανατολιστείς, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις το απρόσμενα άσχημο και το υπερβολικά καλό.

Για το αν ο Άρης θα συνεχίσει στο FIBA Europe Cup σε περίπτωση που αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ:

Θα συνεχίσει, στις 17 Οκτωβρίου ξεκινάει το FIBA Europe Cup, έχουμε δηλώσει ότι θα παίξουμε.

Για το πως θα επηρεάσει την ομάδα το αν αρθεί το απαγορευτικό:

Η διοίκηση δουλεύει για έναν σκοπό, έχει όλη την διάθεση να οργανώσει και να τρέξει τον σύλλογο, σε επίπεδο διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού.

Αν έρθει αυτό το πράγμα και μπορέσουμε να λύσουμε το μπαν που έχουμε θα δούμε σε ποια κατάσταση είναι η ομάδα, η υγεία της ομάδας, και ανάλογα θα προχωρήσουμε.

Για την περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου:

Καταρχάς ο Χαραλαμπόπουλος δεν ήθελε να έρθει στον Άρη. Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται δανεικός και δεν τέθηκε θέμα να έρθει στον Άρη. Ήταν λύση ο Χαραλαμπόπουλος αλλά όταν προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε δεν ήρθε ποτέ.

Για το αν ο Χαραλαμπόπουλος εντάσσεται στο 10-15% των παικτών που ήθελε ο Άρης αλλά δεν απέκτησε:

Το 10-15% αυτών που θέλαμε να φέρουμε και δεν τα καταφέραμε είναι ο Τι Τζέι Μπρέι που κατέληξε στην Γερμανία.

Για τον Κρις Ουάμπα:

Ο Κρις Ουάμπα είναι ένας παίκτης που ο Άρης του δίνει μια ευκαιρία να προσπαθήσει, να δει αν τα αθλητικά του προσόντα μπορούν να αναπτυχθούν σε συνδυασμό με την μπασκετική του προσαρμογή.

Για το αν θα μπορέσει να βγάλει δελτίο ο Κρις Ουάμπα:

Αυτό είναι ένα θέμα διαδικαστικό. Ο παίκτης προπονείται με τον Άρη, θα γίνει μια προσπάθεια και δούμε τι μπορεί να γίνει με τα χαρτιά.

Για το ότι έχει φέρει σημαντικές προσωπικότητες δίπλα στο τμήμα:

Το μπάσκετ είναι σχέσεις, όλοι κουβαλάμε κάποιες σχέσεις, είναι λογικό κάποιοι άνθρωποι όταν δουλεύουν να χρησιμοποιούν σχέσεις, έχω και εγώ σχέσεις στον χώρο, τις τιμάω, μαθαίνω, φιλτράρω, και πάντα είναι ευπρόσδεκτες καινούργιες ιδέες.

Για το ότι ο κόσμος του Άρη τον έχει σε εκτίμηση και το δείχνει:

Είναι τιμητικό, ο Άρης δίνει αυτήν την ευκαιρία σε πολύ κόσμο, όταν έρχεσαι στον Άρη και έχεις μια επιτυχία ή αποτυχία πάντα είσαι στο επίκεντρο, οι ευθύνες μεγαλώνουν και όταν είσαι σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει να παίρνεις ευθύνες.

Για το εάν ο υιός Αγγέλου μπορεί να γίνει ο “νέος Κάρι”:

Όχι δεν μπορεί να γίνει ο νέος Κάρι, έχει μια ικανότητα στο σουτ που πρέπει να δούμε πως θα την εκμεταλλευτεί και ο ίδιος αλλά και το πως θα την χρησιμοποιήσει η ομάδα.

Για το αν φέτος είναι η ευκαιρία του Χρηστίδη:

Θα δοθούν ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ο Χρηστίδης είναι καταπληκτικός χαρακτήρας, καλό παιδί, έχει κάποια προβλήματα αθλητικά, δουλεύει μαζί του όλο το σταφ. Έχει ψυχή, έχει διάθεση, και είναι στο χέρι και της ομάδας και του ίδιου…

Για το ότι οι ακαδημίες της μπασκετικής ομάδας επιστρέφουν στον Α.Σ.:

Αυτά είναι θέματα δομής που είναι στην δικαιοδοσία του κ. Γουλιέλμου, από εμένα, θα είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να προσφέρω την βοήθεια μου και να συνεργαστώ με όλους τους προπονητές.

Για το εάν στα επόμενα χρόνια υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στην μεγάλη ομάδα, όπως συνέβη με τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Λευτέρη Μποχωρίδη:

Υπάρχουν δυο παράμετροι που “φρενάρουν” αυτό το υλικό, η υπερβολική σχέση που έχουν οι γονείς, και η υπερβολική εκπροσώπηση που έχουν οι μάνατζερ, αυτό είναι ένα θέμα πανευρωπαϊκό, όχι Ελληνικό.

Ενώ τέλος ανέφερε:

Νομίζω ότι αυτή η ομάδα θα μπει στην αρένα τον στόχο της, θα κάνει πρωταθλητισμό, θα κοιτάει τον αντίπαλο στα μάτια.

To Top