Η οικογένεια της τέχνης, του θεάτρου, αλλά και του Άρη είναι πιο φτωχή πλέον από την απώλεια του Βασίλη Τσιβιλίκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο. Ο γνωστός ηθοποιός μεταφέρθηκε στις 6.35 το πρωί στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη και ήταν πιστός υποστηρικτής του Άρη, από τους πρώτους που δεν δίστασαν να αποκαλύψουν τα φίλαθλα αισθήματά τους για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και είχε άλλες δύο αδερφές.
Ο πατέρας του διατηρούσε κατάστημα. Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965, στη Νέα Ιωνία.
Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν “Η θεία μου η χίπισσα” του Αλέκου Σακελλάριου.
Οι πιο γνωστές ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν:
• Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]
• Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]
• Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]
• Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]
• Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]
• Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]
Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!