Ο Πρόμπιερζ, ο Καστίγιο και το αφεντικό…

Μπορεί ο Μίχαλ Πρόμπιερζ να γύρισε σελίδα και ο Άρης από την αποχώρησή του κι έπειτα να βαδίζει σταθερά σε μια ανοδική πορεία, αλλά στην Πολωνία δεν ξεχνούν το πέρασμά του από τους κίτρινους και ειδικά όσα έγιναν με τον Νέρι Καστίγιο.

Ο Πρόμπιερζ επέστρεψε στους πάγκους και οδήγησε τη Βίσλα Κρακοβίας στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 τη Λέγκια Γκντανσκ. Η πολωνική ιστοσελίδα «sport.pl» με αφορμή την νίκη αυτή μιλάει για τον Πολωνό, σημειώνοντας με έμφαση την κόντρα με τον Νέρι Καστίγιο αλλά και το γεγονός ότι έφυγε λόγω της οικονομικής κρίσης από τον Άρη (σ.σ. προφανώς στην Πολωνία δεν έμαθαν για την… καθοδική πορεία των κίτρινων και το τι έγινε μετά την αλλαγή…).

«Έφυγε από τη Λοντζ γιατί είχε μία προσφορά από τον Άρη Θεσσαλονίκης και ήταν ο πρώτος Πολωνός προπονητής μετά από χρόνια, που έφυγε για ένα σύλλογο καλύτερου πρωταθλήματος. ‘Τη μία μέρα διαπραγματευόμουν και την άλλα ήμουν ήδη στον πάγκο της σε παιχνίδι’, θυμάται ο ίδιος» γράφουν οι Πολωνοί.

Στη συνέχεια σημειώνουν: «Τράβηξε τον Άρη από την ουρά της βαθμολογίας. Κέρδισε μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό και έδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν είναι φίλος με τους παίκτες αλλά το αφεντικό. Απομάκρυνε από την ομάδα τον Νέρι Καστίγιο, τον καλύτερα αμειβόμενο ποδοσφαιριστή, γιατί ήταν δυσαρεστήθηκε όταν ο Πρόμπιερζ τον αντικατέστησε σε ένα παιχνίδι. Αποχώρησε, γιατί- όπως εξήγησε- η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα και ο σύλλογος είχε προβλήματα».

Επί της ουσίας, πάντως, η αποχώρηση του Πρόμπιερζ έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να κάνει τη δική του αγωνιστική αντεπίθεση και τον Πολωνό να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχοντας στο βιογραφικό του το πέρασμα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Έστω και αυτό το σύντομο…

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top