Μασάδο: «Δεν ήρθα να φέρω την επανάσταση, αλλά την ηρεμία»

Ο Μανουέλ Μασάδο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα και τη δουλειά του στον Άρη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε λιγότερο από δυο μήνες… Σε αυτήν την περίοδο, κατάφερε να διατηρήσει τον Άρη αήττητο, μετά από επτά αγώνες(4 νίκες και 3 ισοπαλίες), να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων.

super-aris-09-03Ο Πορτογάλος προπονητής παραχώρησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους οργανωμένους οπαδούς, μιλώντας στην εφημερίδα SUPER ARIS την οποία εκδίδει συνεχώς ο Super 3 εδώ και 18 χρόνια! «Πρωταρχικός στόχος ήταν η επαναφορά της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης στα αποδυτήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο 57χρονος προπονητής των κίτρινων στη δισέλιδη συνέντευξή του ενώ αποκάλυψε ότι: «Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση, αλλά να προσεγγίσω τους παίκτες προς όφελος της ομάδας».

Για την ατμόσφαιρα που συνάντησε ως αντίπαλος προπονητής την εποχή που ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης σχολίασε ότι: «Στο Άρης-Μπράγκα συνάντησα την πιο καυτή ατμόσφαιρα της καριέρας μου», ενώ για το μυστικό των… αποδυτηρίων είπε: «Η μυρωδιά και το πνεύμα των αποδυτηρίων δεν διδάσκονται πουθενά».

Ειδικά για τον κόσμο του Άρη είπε: «Δεν το λέω με σκοπό να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου μας, αλλά πρέπει να δηλώσω ότι ήδη νιώθω πολύ δεμένος με την ομάδα. Ο Άρης παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την αγαπημένη μου Γκιμαράες, κάτι που μ’ έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή να νιώθω πολύ οικεία».

Για την βελτίωση του Άρη είπε: «Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια. Ετσι, έπρεπε να ενώσουμε και να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση στον Άρη, αλλά να προσεγγίσω τους παίκτες προς όφελος όλης της ομάδας. Ως τώρα είναι αλήθεια ότι καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο, τόσο αγωνιστικά όσο κα βαθμολογικά. Στους 16 προηγούμενους αγώνες ο Άρης είχε συγκεντρώσει 18 βαθμούς ενώ στους 7 τελευταίους 15, σχεδόν διπλασιάζοντας, δηλαδή, τους κερδισμένους πόντους».

Για την φιλοσοφία του σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνάντησε: «Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην βελτίωση της ομάδας ήταν να καταλάβουν οι παίκτες ότι έπρεπε να γίνουν μέρος της επίλυσης του προβλήματος και όχι μέρος αυτού. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ο Άρης είχε χίλια δυο προβλήματα. Διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό, με το γήπεδο, με τους οπαδούς, με ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν σ’ όλα αυτά τα προβλήματα προσθέταμε ακόμη ένα, δεν επρόκειτο να κερδίσουμε απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να αποτελέσουμε τον τρόπο επίλυσης των όποιων προβλημάτων κι αυτό ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στους ποδοσφαιριστές».

Για το «μυστικό» της μεταμόρφωσης του Νέρι Καστίγιο, ο 57χρονος τεχνικός είπε: «Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Το ότι αποτελεί έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Ο Νέρι έχει μία ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, όπως, όμως και κάθε άλλος παίκτης. Εμείς, ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να αντλήσουμε τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη μας, το κάναμε και στην περίπτωση του Νέρι. Όπως έπρεπε να είμαστε δίκαιοι με όλους και να ην αδικήσουμε κανέναν, αυτό κάναμε και για τον συγκεκριμένο παίκτη». 
 
Όλη η συνέντευξη του Μασάδο φιλοξενείται στο SUPER ARIS που κυκλοφορεί.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top