Σφίγγουν τα λουριά για τις «εγγυητικές»

Πιο απαιτητικές γίνονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα με τον νέο αθλητικό νόμο. Στα, τουλάχιστον, 100.000 ευρώ και στο 25% των προϋπολογισμών ορίζεται το ύψος της εγγυητικής επιταγής, που καταθέτουν οι ΚΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αποκτήσουν πιστοποιητικό συμμετοχής!

Το ρεπορτάζ του σάιτ pamesports.gr αναφέρει πως «με τον προηγούμενο νόμο το ύψος της απαιτούμενης εγγυητικής επιταγής για την συμμετοχή των ΚΑΕ στο πρωτάθλημα οριζόταν στο 10% των προϋπολογισμένων εξόδων. Με τον νέο αθλητικό νόμο αυξάνεται σημαντικά το ύψος της εγγυητικής επιταγής και αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων.

Ο νέος αθλητικός νόμος ορίζει ειδικά για το πρωτάθλημα του μπάσκετ ότι οι ΚΑΕ πρέπει να καταθέτουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αποκτήσουν πιστοποιητικό συμμετοχής εγγυητική επιταγή ύψους 25% των προϋπολογισμένων εξόδων. Επιπλέον ορίζεται ως κατώτατο όριο κατάθεσης εγγυητικής επιταγής το ποσό των 100.000 ευρώ. Δηλαδή, το ύψος της εγγυητικής μετατρέπεται από 10% σε 25% και με μίνιμουμ ποσό, για το οποίο δεν υπήρχε πρόβλεψη στο προηγούμενο νόμο, τα 100.000 ευρώ.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των ομάδων της Α1, αρκετές ΚΑΕ θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα να συγκεντρώσουν, έστω, το μίνιμουμ ποσό, που προβλέπεται για την εγγυητική και είναι πιθανό κάποιες να οδηγηθούν στην δήλωση αδυναμίας να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top