Τα… θρησκευτικά του Φατί, η Σαράποβα και ο Ρονάλντο

Ατέλειωτες ώρες στις αποστολές και στα ξενοδοχεία. Πολλές οι ώρες της απομόνωσης και της μοναξιάς για τους ποδοσφαιριστές. «Καταφύγιο», συντροφιά, απόδραση, μέσω της μουσικής, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, των βιβλίων. Εδώ κολλάει αυτό που λέγανε παλιά: «ένα βιβλίο είναι ο καλύτερός σου φίλος».

Στη Γαλλία, με αφορμή το «Salon du Livre 2012», την Έκθεση βιβλίου που θα γίνει 16-19 Μαρτίου στο Παρίσι (στο Porte de Versailles), φιλοξενήθηκε έρευνα από τη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «France Soir» σχετικά με τα βιβλία που διαβάζουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και γενικότερα οι αθλητές. Πολλοί, φυσικά, οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα τους, όμως, ήταν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιλιάν Τουράμ (η βιογραφία του γίνεται μπεστ σέλερ), η τενίστρια Μαρία Σαράποβα, αλλά και ο «δικός» μας, ο Ρικάρντο Φατί, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Γαλλία!

Ο… κλασσικός «Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προτίμησης δεκάδων αθλητών, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Σαράποβα (φωτογραφία).

«Λατρεύω τις βιογραφίες του αθλητισμού. Έχω διαβάσει για τον Μαραντόνα, τον Ντεσαγί, τον Τζορκαέφ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεντρίκ Χενγκμπάρτ, ο αριστερός μπακ της Οσέρ. Στην έρευνα αυτή φιλοξενούνται προτιμήσεις για όλα τα γούστα. Ξεχωρίζει φυσικά αυτή του Λοΐκ Ρεμί της Μαρσέιγ, ο οποίος είπε ευθαρσώς: «Δεν διαβάζω τίποτα. Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου βιβλίο».

Όσο για τον Ρικάρντο Φατί αφού τόνισε ότι: «Δεν διαβάζω πολύ…» (προφανώς λόγω των αγωνιστικών του υποχρεώσεων), αποκάλυψε ότι: «Επιλέγω να διαβάζω βιβλία με θρησκευτικά θέματα».

Τα θρησκευτικά για τον Γαλλοσενεγαλέζο μέσο του Άρη είναι το… φόρτε του!

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top