Ο Βεργίνης εξηγεί γιατί «θα αφήσει κάτι ιδιαίτερο η φετινή χρονιά»

Στον απόηχο της εύκολης νίκης επί του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Βεργίνης μίλησε για τη χθεσινή αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε περίπατο για τον Άρη, αλλά και για την επόμενη μέρα, αφού ο στόχος της κατάκτησης της 6ης θέσης παραμένει ζωντανός.

Ο πλέι μέικερ των «κίτρινων» ανέλυσε όλα τα θέματα της ομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις».

Για τον χθεσινό αγώνα τόνισε αρχικά: «Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και βαθμολογικά αλλά και λόγω του αντιπάλου. Ξέραμε ότι έπρεπε να μπούμε δυνατά και να βγάλουμε ενέργεια και πάθος. Ο κόσμος ήταν καταλυτικός γιατί μας έδωσε μεγάλη δύναμη και αυτό βγήκε στο γήπεδο ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για όσα είπαν στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα του αγώνα, εκμυστηρεύτηκε: «Πήραμε μία μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο. Φέτος στα παιχνίδια μας στο τρίτο δεκάλεπτο χάνουμε τις διαφορές που παίρνουμε. Και είπαμε στα αποδυτήρια ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου είπαμε να μπούμε και να κρατήσουμε το σκορ όπως και έγινε».

Για τους παράγοντες που επηρέασαν ώστε ο Άρης να χάσει τη διαφορά των 18 πόντων: «Είχαν προβλήματα με τα φάουλ και ο Ταπούτος και ο Τσαλδάρης. Όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσαμε, αντεπεξήλθαμε. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι χρειαζόμασταν όλους τους παίκτες όπως και έγινε».

Για την ποιότητα του αγώνα: «Στα ντέρμπι δε γίνεται και το καλύτερο παιχνίδι. Δε νομίζω ότι είχαμε ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι. Είχε πάθος ήταν νευρικό και το ότι πήραμε τη νίκη ήταν σημαντικό».

Για την καθυστέρηση στο τζάμπολ: «Αυτό ήταν το γεγονός που χάλασε την πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τα όσα διαδραματίστηκαν με τα όσα έπεσαν στο γήπεδο. Τα χαρτάκια δημιουργούν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οι κροτίδες και κάποια άλλα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν ταιριάζουν σε μία τέτοια ωραία ατμόσφαιρα».

Ενόψει της συνέχειας σχολίασε: «Έχουμε πει ότι από την αρχή θα παλέψουμε με την Καβάλα και αν κάνουμε το 6 στα 6 τότε θα έχουμε πιθανότητες για να μπούμε στην εξάδα. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη χθες, κυρίως βαθμολογική. Όλα τα ματς είναι δύσκολα ακόμα και με το Μαρούσι αλλά και με το Ρέθυμνο και το Περιστέρι. Από εκεί και πέρα, με την Καβάλα που διεκδικεί την 6η θέση, θα κοιτάξουμε πρώτα τι θα κάνουμε εμείς και θα περιμένουμε».

Τέλος, για τα προβλήματα της ομάδας, σχολίασε: «Όλοι καταλαβαίνουμε τα προβλήματα. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει εξυγίανση στην ομάδα και να πάνε όλα προς το καλύτερο. Ήμουν αισιόδοξος από την αρχή αλλά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Στόχος είναι η 6η θέση και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, πιστεύω ότι θα αφήσει κάτι ιδιαίτερο αυτή η χρονιά και αν κάνουμε το βήμα παραπάνω, θα δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο του Άρη».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top