ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έτοιμος για αντίδραση και τρίτη ευρωπαϊκή νίκη κόντρα στη Τέλεκομ Μπον (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Με την ίδια προσοχή και σοβαρότητα που αντιμετώπισε και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο Αλεξάνδρειο οφείλει ο Άρης να παραταχθεί και σήμερα (19:30) κόντρα στην ουραγό του ομίλου, Τέλεκομ Μπον, για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεχάσουν οι παίκτες του Άρη μπαίνοντας στον σημερινό αγώνα είναι το ρεκόρ της αντιπάλου ομάδας. Η Τέλεκομ Μπον δεν έχει πετύχει νίκη ακόμα στη διοργάνωση, αλλά αυτό δεν την κάνει χειρότερη ομάδα, την κάνει πιο επικίνδυνη ομάδα, ειδικά αν της δοθούν δικαιώματα.

Ο Άρης είναι ομάδα που έχει μεγαλύτερο βάθος, αλλά η απουσία του Γιάννη Αθηναίου σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα (λόγω του τραυματισμού του) του Κάιλ Γουίβερ, ουσιαστικά εξανεμίζουν αυτό το πλεονέκτημα.

Και το σημερινό παιχνίδι είναι απέναντι σε ομάδα που παίζει περίπου το ίδιο στιλ μπάσκετ με τη Νίμπουρκ και τη Ναντέρ. Γρήγορος ρυθμός, πολλά τρίποντα, επιθέσεις σε λίγα δευτερόλεπτα, έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Άρης στη Τσεχία παρασύρθηκε από τον ρυθμό της Νίμπουρκ και παραδόθηκε άνευ όρων, δεν επέτρεψε (σχεδόν) ποτέ τη Ναντέρ να παίξει το παιχνίδι της και κέρδισε.

Τα πάντα ξεκινούν από τα… μετόπισθεν. Αν ο Άρης ελέγξει το αμυντικό ριμπάουντ, δεν δεχθεί εύκολα καλάθια και χαλάσει το μυαλό των περιφερειακών της Τέλεκομ Μπον, τότε θα μπορέσει να κάνει πιο απλή τη ζωή του μέσα στο παρκέ και να πάρει τη τρίτη ευρωπαϊκή του νίκη.

Ο Γιαννάκης ζήτησε και χθες από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Το έχει ανάγκη (και) αυτή η ομάδα του Άρη να παίζει σε γεμάτο Παλέ, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ανεβαίνει ένα επίπεδο αγωνιστικά και σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικότατη παράμετρος για την τελική έκβαση.

To Top