Μανωλόπουλος: «Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για μας»

Ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι ήταν για τον Άρη το χθεσινό με τον ΠΑΟΚ, όπως παραδέχτηκε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή ανέλυσε τον αγώνα, αλλά μίλησε και για την παρουσία του Ρον Ντέιβις, όπως και για την συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Σε συνέντευξή του στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος υπογράμμισε πως “θα ήθελα να σταθώ σε κάτι πριν μιλήσουμε τεχνικά. Για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, γιατί δεν το είχα ζήσει αυτό το παιχνίδι ούτε σαν θεατής! Χθες είχα τη χαρά να είμαι στον πάγκο του Άρη. Θέλω να σταθώ στον κόσμο ήταν καταπληκτικός. Ζήλευα αυτήν την ατμόσφαιρα, όποτε ερχόμουν ως αντίπαλος. Ήταν κάτι συγκινητικό. Ισως είμαι ο τελευταίος που μπορεί να κρίνει κάποιες καταστάσεις, γιατί είμαι μόλις έξι μήνες στην ομάδα, αλλά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να υπήρχαν αυτές οι κροτίδες. Ήταν καταπληκτικά ολα τα άλλα”.

Για τον αγώνα είπε ότι “κύλησε ακριβώς όπως πιστεύαμε ότι θα πάει το παιχνίδι, όπως είχαμε μελετήσει ότι θα παίξει έτσι ο ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που βασίζεται στο λόου ποστ με τον Ντικούδη και τον Άλεξιτς και μετά πάει σε πικ εν ρολ. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ την άμυνά μας με παγίδες, έτσι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Τους κάναμε παγίδες και τον αφοπλίσαμε σε εκείνο το κομμάτι. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και τους βγάλαμε από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για μας. Στο σημείο που ήταν 18 πόντοι, με τις δύο τεχνικές ποινές το παιχνίδι γύρισε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, δεν είχαμε καλές επιλογές και ο ΠΑΟΚ όχι ότι μας απείλησε, αλλά έγινε πιο επικίνδυνος, αλλά στο τέλος καταφέραμε με κάποιες οδηγίες να κρατήσουμε τη διαφορά των 10 πόντων”.

Σχολιάζοντας την διαιτησία είπε πως “η τεχνική στον Ταπούτο ήταν υπερβολική, γιατί όλοι οι παίκτες διαμαρτύρονται. Αν έδωσαν τεχνική στον Ταπούτο, θα έπρεπε να δώσουν και σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Η δεύτερη τεχνική ποινή είναι παράβαση κανονισμών. Νομίζω ότι έγιναν αρκετά λάθη από τη διαιτησία, αλλά είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μια πιεστική ατμόσφαιρα για τους διαιτητές, δεν θέλω να πω κάτι κακό, αλλά έγιναν λάθη…”.

Ο Άρης “έτρεξε” τον ΠΑΟΚ χθες, είχε 8/10 αιφνιδιασμούς και τελευταία αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι. Ο Μανωλόπουλος επεσήμανε πως “το γρήγορο τέμπο είναι κάτι που το έχουμε στο παιχνίδι μας στους τελευταίους αγώνες, μας ταιριάζει, αλλά δεν μπορούσαμε να το έχουμε στην αρχή, γιατί δεν είχαμε χημεία. Το γρήγορο παιχνίδι είναι το δύσκολο παιχνίδι και δεν θα μπορούσαμε να το διδάξουμε στην αρχή. Πήγαμε να το βάλουμε αυτό το στιλ και δεν μας πήγαινε καθόλου. Έπρεπε οι παίκτες να μάθουν εμάς, να γνωριστούν μεταξύ τους. Τον τελευταίο καιρό είναι κάτι που το κυνηγάμε”.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος είπε πως “εμείς πριν το παιχνίδι με τη Καβάλα είχαμε πει ότι έχουμε έξι παιχνίδια και θέλουμε έξι νίκες. Ο μόνος τρόπος για να τα κερδίσεις όλα, είναι να δεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή, εφόσον έχουμε κάνει το 3×3, θα κυνηγήσουμε ξεχωριστά και τα άλλα τρία και να φτάσουμε στις έξι νίκες. Δεν εξαρτάται 100% από εμάς. Πρέπει να κάνουμε το 6×6 και θα δούμε τι θα κάνει η Καβάλα, που δεν εξαρτάται από μας. Μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο, αλλά και ο Πανιώνιος μπορεί να κερδίσει μέσα στη Καβάλα. Τεχνικά φαβορί είναι ο Πανιώνιος, γιατί είναι μια ομάδα με βάθος, αλλά παίζει μέσα στη Καβάλα, έχει δυνατή έδρα”.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στον Ντέιβις τονίζοντας πως “δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε, γιατί είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, ο οποίος έχει πολύ καλή συγκέντρωση. Δεν αφήνει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάζουν το παιχνίδι του. Είναι καλός παίκτης, έχει “αδικηθεί” δεν ξέρω γιατί, που δεν έχει παίξει σε μία μεγαλύτερη ομάδα ακόμα. Εμείς τον πήραμε από την Α2 Ιταλίας… Είναι παίκτης που μπορεί να μη σου βάλει πόντους, αλλά θα σου δώσει καλή άμυνα, ασίστ, ριμπάουντ. Έχει ψυχή, οι παίκτες είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Το περίμενα, γιατί το έβλεπα πόσο ήθελε να παίξει σε αυτό το παιχνίδι”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top