Αλεξανδρής: «Στηρίζουμε τα νέα παιδιά, δίνουμε χαρά στον κόσμο μας»

Η μάχη συνεχίζεται μέχρι τέλους και αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας πάντως κάποια παράπονα από τη διαιτησία, αλλά και από την συμπεριφορά των λιγοστών οπαδών που παρεκτράπηκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Στην αρχική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου, ο 62χρονος τεχνικός είπε: «Ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο του α’ γύρου, γιατί είναι τελείως διαφορετική η ομάδα του ΠΑΟΚ, που έχασε πέντε παίκτες και πήρε τέσσερις καινούργιους. Μόνο ο Παναθηναϊκός και εμείς, που κάναμε μόνο μία αλλαγή παίκτη, δεν προχωρήσαμε σε μεγάλες προσθαφαιρέσεις μέσα στην σεζόν. Στηρίξαμε τα νέα παιδιά που έχουμε, δίνουμε χαρά στον κόσμο μ’ αυτή την ομάδα και παράλληλα δικαιώνεται και η σκέψη μας ότι μπορούμε να κρατήσουμε αρκετούς παίκτες και για τα επόμενα χρόνια».

Πριν μιλήσει για το παιχνίδι, πάντως, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη ρίψη κροτίδας και τα βεγγαλικά που άναψαν πριν από το τζάμπολ: «Στον α’ γύρο, στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, δεν μου άρεσαν αυτά που είχαν συμβεί, γι’ αυτό οφείλω να ζητήσω τώρα συγγνώμη από τον Σούλη Μαρκόπουλο. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από τον κόσμο απόψε. Μας ενόχλησε αυτό που συνέβη. Ήταν καταστροφικό, μας έκοψε το ρυθμό από το ζέσταμα. Επιπλέον, ο Ντέιβις έχει πρόβλημα άσθματος και η αποπνικτική ατμόσφαιρα του δημιούργησε πρόβλημα στην αναπνοή».

Στο σημείο εκείνο, παρενέβη ο Σούλης Μαρκόπουλος υποβαθμίζοντας το γεγονός και σχολιάζοντας: «Εντάξει, πέντε – έξι οπαδοί που παρεκτρέπονται δεν εκφράζουν τον κόσμο του Άρη ή του ΠΑΟΚ στο σύνολό του…».

Αναφερόμενος στα του αγώνα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι νευρικό και σκληρό. Το οριακό σημείο ήταν όταν πήραμε τη διαφορά των 18 πόντων. Σ’ εκείνο το σημείο, κάποια σφυρίγματα πιστεύω ότι μας αδίκησαν, μετά έπεσε η διαφορά στους 10-11 πόντους και από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να την συντηρήσουμε μέχρι το τέλος.
Στο α’ ημίχρονο αποδώσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην άμυνα, ενώ στο β’ μέρος όχι τόσο. Παράλληλα, περιορίσαμε επιθετικά κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ, πάνω στους οποίους επικεντρωθήκαμε. Από την στιγμή που κερδίσαμε με 10 πόντους, εκτιμώ ότι όλα πήγαν καλά».

Μίλησε επίσης για έλλειψη «καθαρόαιμου» πλέι μέικερ, καθώς και για τη δουλειά των συνεργατών του: «Το τέταρτο φάουλ του Βεργίνη μας έκανε προσεκτικούς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουμε κανέναν καθαρό πλέι μέικερ μετά τη φυγή του Τζέιμς. Ούτε ο Μαυραειδής, ούτε ο Βεργίνης είναι καθαροί πλέι μέικερ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στους συνεργάτες μου, σε όλο το προσωπικό της ομάδας. Όλοι οι παίκτες είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τη δουλειά που γίνεται».

Σε ερώτηση για τη χαμένη αίγλη των αναμετρήσεων Άρη – ΠΑΟΚ, απάντησε: «Εδώ και 10 χρόνια υπάρχει μια πορεία φθίνουσα για τα σωματεία, που έχουν προβλήματα. Πρώτος στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση, όπως για τις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα. Χρειάζεται υπομονή, οργάνωση και προγραμματισμός για να επανέλθουν ψηλά. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να ξαναφτάσουν ψηλά οι ομάδες. Και φυσικά, χρειάζεται να… τσοντάρουν οικονομικά κάποιοι άνθρωποι και επιχειρηματίες, όπως συνέβαινε και παλιότερα».

Τέλος, έστρεψε το βλέμμα στην συνέχεια, απευθύνοντας κάλεσμα ενόψει του παιχνιδιού με το Ρέθυμνο: «Θέλουμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι το τέλος την προσπάθειά μας. Το μεθεπόμενο Σάββατο έχουμε στο γήπεδό μας ένα δύσκολο παιχνίδι με το Ρέθυμνο και θέλουμε να έχουμε και σ’ εκείνο το παιχνίδι αντίστοιχη συμμετοχή και βοήθεια από τον κόσμο, όπως και απόψε».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top