Το «σύνθημα» ο Γιαννιώτας, την «εκτέλεση» ο Λαζαρίδης: 1-0 (video)

Ο Άρης έπαιξε σε ένα ακόμη παιχνίδι με τη «φωτιά», σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο, βρίσκοντας μπροστά του ένα… «λεωφορείο», το οποίο έστησε ο ΟΦΗ, παίζοντας μαζική άμυνα, αλλά με τον Γιαννιώτα να δίνει το σύνθημα, πέρασε στην αντεπίθεση και με εκτελεστή τον Λαζαρίδη, πήρε την πολύτιμη και δίκαιη νίκη με σκορ 1-0 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 25η αγωνιστική!

Οι κίτρινοι έκαναν το αυτονόητο, κατέκτησαν ένα πολύτιμο τρίποντο, έστω κι αν έκαναν τα εύκολα-δύσκολα, διατήρησαν την υπέρ τους παράδοση απέναντι στην Κρητική ομάδα και συνεχίζουν την προσπάθεια τους για να μπουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Άλλωστε, «όσο ζω, ελπίζω»…

Με δίδυμο Φατί – Παπαζαχαρία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Νέτο δεξί μπακ, τον Καρίμ Σολτάνι σε ρόλο δεξιού χαφ – εξτρέμ και τον Καστίγιο μοναδικό προωθημένο ξεκίνησε ο Άρης.

Ο Άρης ξεκίνησε σχετικά νωθρά το παιχνίδι. Αν και είχε από το 1ο λεπτό την κατοχή της μπάλας, αναλώθηκε σε επιπόλαιες και φλύαρες ενέργειες, απέναντι σε μια διπλή ζώνη άμυνας, η οποία ξεκινούσε κάτω από τη γραμμή του κέντρου από τους παίκτες του ΟΦΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου, οι κίτρινοι δεν είχαν εκδηλώσει ούτε μια τελική προσπάθεια!

Στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, ο Άρης έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του. Απέκτησε τον τρόπο να πιέσει, είχε πιο ουσιαστικές και οργανωμένες προσπάθειες,  «πάτησε» περιοχή και στο 40’ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία. Μετά από φάουλ του Ουμπίντες, ο Παπαζαχαρίας με κεφαλιά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Σαχσανίδη. Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, κατοχή μεν 57% – 43% υπέρ των κίτρινων, αλλά αυτή σπαταλήθηκε με μεγάλη ευκολία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μανουέλ Μασάδο θέλοντας να αυξήσει την επιθετική ισχύ της ομάδας, έριξε στο παιχνίδι τους Γιαννιώτα και Καπετάνο, αντί των Σολτάνι και Παπαζαχαρία, οι οποίοι κινήθηκαν στα ρηχά νερά. Ο Γιαννιώτας πέρασε ως φουνταριστός επιθετικός, ενώ πέρασε στα δεξιά ο Καστίγιο… Ο Πορτογάλος ανακάτεψε την «τράπουλα» για να αλλάξει τα πράγματα υπέρ του Άρη. Η αλλαγή ήταν φανερή.

Οι κίτρινοι ήταν πολύ πιο δραστήριοι, πίεσαν με κινητήριο μοχλό τον Γιαννιώτα και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Κρητικών.

Στο 68’ ήρθε η προειδοποιητική βολή με τον Καπετάνο να χάνει καταπληκτική ευκαιρία και στο 73’ ήρθε το γκολ για τον Άρη. Ο Νέτο με μια σέντρα ακριβείας βρήκε τον Λαζαρίδη σε θέση… σέντερ φορ και αυτός με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0!

Το γκολ αυτό αποδείχθηκε αρκετό για το πολύτιμο τρίποντο. Οι κίτρινοι διαχειρίστηκαν σωστά το διάστημα μέχρι το τέλος, κράτησαν την μπάλα και είχαν την θέληση και το πείσμα για να φύγουν από το γήπεδο με την νίκη. Την πρώτη από τις… έξι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν ήταν πιο προσεκτικοί σε προσπάθειες των Γιαννιώτα και Καπετάνου θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ.

Κορυφαίοι για τον Άρη, ο αρχηγός και σκόρερ Λαζαρίδης (3ο γκολ, γεμάτο «χρυσάφι»), εξαιρετική η βοήθεια στο δεύτερο ημίχρονο από τον Γιαννιώτα, ο οποίος σήμανε την αντεπίθεση… Έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης τέλειωσε το παιχνίδι με το «νέο αίμα» έχοντας στη σύνθεσή του, τους Τσουκάνη, Γιαννιώτα και Κανούλα. Από τα κέρδη της βαρδιάς.

Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο διαιτητής Στυλιάρας…

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Νέτο, Τσουκάνης, Φατί, Παπαζαχαρίας (46’ Καπετάνος), Ουμπίντες, Ακόστα, Σολτάνι (46’ Γιαννιώτας), Καστίγιο (69’ Κανούλας).

ΟΦΗ: Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Βάντο, Σόουζα, Γεωργίου, Ζόρντι Λόπεθ (70’ Ουκάρ), Μπόντορ (81’ Σίσιτς), Χόρχε Λόπεθ, Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Καμπάνταης (61’ Μάντζιος).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS

Δείτε το νικητήριο γκολ του Νίκου Λαζαρίδη:
{youtube}g0ggAZi43dE|640|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top