«Μόνο ο… Θεός σταματούσε τον Γκάλη»

Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που ανέδειξε το ισραηλινό μπάσκετ, ένας παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην Ελλάδα, ακόμη και αν ερχόταν ως αντίπαλος, ο Ντόρον Τζάμσι (παρά)μιλάει ακόμη για τον Νίκο Γκάλη! Ο Τζάμσι μίλησε με αφορμή τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μεταξύ Παναθηναϊκού-Μακάμπι και μίλησε με νοσταλγία για το παρελθόν, κάνοντας βαθιά υπόκλιση στον μεγάλο του αντίπαλο. Τον Νίκο Γκάλη!

Μίλησε ακόμη και για τον πρώην προπονητή του Άρη, Ντέιβιντ Μπλατ.
 Διαβάστε μερικά αποσπάσματα, από τα όσα είπε στο «sentragoal»:

Ποια είναι άποψή σου για τον Ντέιβιντ Μπλατ;
«Μετά από μια δύσκολη περίοδο που πέρασε η Μακάμπι, ο Μπλατ έκανε και κάνει απίστευτη δουλειά! Είναι τεράστιος επαγγελματίας και εργάτης. Για παράδειγμα έρχεται στη Νόκια Αρίνα στις 9 το πρωί, αν και η προπόνηση είναι στις 5 ή στις 6 το απόγευμα. Και πιστεύω ότι η δουλειά του φαίνεται από τα αποτέλεσματα. Η Μακάμπι είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, κέρδισε το κύπελλο και βρίσκεται στη διαδικασία πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας».

– Θέλω να σε ρωτήσω και για κάτι που στην Ελλάδα ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό. Για τη σύγκριση που γίνεται μεταξύ Γκάλη και Διαμαντίδη….
«Θα σου πω ακριβώς τι πιστεύω. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ μέσα από τον υπολογιστή πολλά παιχνίδια μεταξύ Μακάμπι και Άρη από την εποχή που έπαιζα. Και επαναφέρω στο μυαλό μου τις εικόνες του τότε. Ο Γκάλης ήταν ο απόλυτος παίκτης! Εκπληκτικός! Φανταστικός! Αυτά που έκανε δεν πρόκειται να ξαναγίνουν. Από κανέναν παίκτη. Από την άλλη ο Διαμαντίδης εκπροσωπεί ένα νέο μοντέλο μπάσκετ και στην ουσία δεν μπορείς να το συγκρίνεις με την εποχή μου. Είναι ένα ψηλό γκαρντ, παίζει εκπληκτική άμυνα, με μεγάλα άκρα, πολύ έξυπνος, ενώ ο Γκάλης ήταν… δολοφόνος! Αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τέτοιες λέξεις, αλλά στη γλώσσα του μπάσκετ ήταν πραγματικός δολοφόνος! Μπορούσε να σε σκοτώσει με 50 πόντους και να μην ήξερες πως τους έβαλε. Ετσι όταν τους συγκρίνω, νομίζω ότι ο Διαμαντίδης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Και πιστεύω ότι μπορούμε στο μέλλον να δούμε και άλλον Διαμαντίδη,. Γκάλη όμως, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ!»

– Ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Αν είχε τη δυνατότητα να έπαιζε τότε, σύμφωνα με τη δική σου εμπειρία, θα μπορούσε να τον σταματήσει;
«(Γέλια). Ωραίο το ανέκδοτό σου! Ούτε οι καλύτεροι αμυντικοί στον κόσμο δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν! Μόνο ένας ίσως και να μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Θεός»!

– Τι έχεις κρατήσει από τα παιχνίδια του παρελθόντος;
«Την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων! Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά μου τόσο για τους Έλληνες φιλάθλους, όσο και για τους Έλληνες γενικά. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ τις μεγάλες αναμετρήσεις με τον Άρη, τα ματς με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό! Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω μια στιγμή».

– Αν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα επέλεγες; Να ήσουν παίκτης του Άρη με τον Γκάλη και τον Γιάννακη ή παίκτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς;
«Μπορώ να σου πω με ειλικρίνεια το μεγάλο μου απωθυμένο. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το να παίξω σε κάποια ελληνική ομάδα. Δεν με νοιάζει σε ποια. Εκείνη την περίοδο έπαιζαν μόνο δύο ξένοι και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο και να μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω για να το εκπληρώσω! Όμως αφού μου ζήτησες να διαλέξω θα σου πω. Θα ήθελα να είμαι συμπαίκτης του Παναγιώτη Γιαννάκη και παίκτης του Ομπράντοβιτς. Και ξέρεις γιατί; Μια φορά που παίξαμε στη μικτή Ευρώπης πέτυχα 19 πόντους σε 15 λεπτά ως δυάρι, ενώ ο Γιαννάκης ήταν ο πλέι μέικερ. Οπότε καταλαβαίνεις γιατί επιλέγω τον Γιαννάκη! (Γέλια)».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top