Μήνυμα συσπείρωσης και αγωνίας για τον Άρη δυο «βήματα» πριν τα 100 χρόνια!

Μήνυμα συσπείρωσης ενόψει και της συμπλήρωσης 98 χρόνων ζωής του Άρη, έστειλε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, μεταξύ άλλων, κάλεσε όλο τον κόσμο του Άρη στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή στο Παλέ, τονίζοντας πως όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την ιστορία του συλλόγου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου τονίζοντας ότι: «Η προσφορά του Άρη είναι μοναδική. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από πίσω υπάρχει μια τεράστια δυναμική. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από όλους στον Ερασιτέχνη και το πιο σημαντικό είναι η στήριξη που υπάρχει».

Σχετικά με τον σεβασμό που πρέπει να δείξουν όλοι: «Είναι υποχρέωση μας σαν ΑΣ να γίνει αυτή η εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να δώσουμε τον σεβασμό που αρμόζει στην ιστορία του Άρη και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία. Είναι η γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο και συμβολίζει την πορεία του συλλόγου.

Για την αγωνία που υπάρχει στην κιτρινόμαυρη οικογένεια τόνισε: «Μπορεί να είμαστε στενοχωρημένοι για κάποια πράγματα, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την ιστορία. Πρέπει να την σεβόμαστε και να γιορτάζουμε τα γενέθλια αυτού του μεγάλου συλλόγου όπως πρέπει».

Για την οικονομική ενίσχυση τόνισε: «Καλούμε όλο τον κόσμο και τους αθλητές του Άρη να βρεθούν στην εκδήλωση. Θα γίνουν κάποιες τιμητικές διακρίσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στα πλαίσια αυτής της γιορτής αυτές τις μέρες ο ΑΣ θα βγάλει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του, αξίας 2 ευρώ. Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντελώς προαιρετική, ώστε να υπάρξει κάποια ενίσχυση για τον Ερασιτέχνη».

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν είπε: «Αυτή η παρέα που ξεκίνησε από του Βότση και ίδρυσε τον Άρη συνέπεσε σε μια ελεύθερη Θεσσαλονίκη.  Είμαστε η πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε στην ελεύθερη Θεσσαλονίκη και η οποία είχε στις τάξεις τις ανθρώπους από όλες τις εθνικότητες ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίο ότι το κίτρινο και το μαύρο ήταν τα χρώματα του Βυζαντίου, όπως δεν είναι τυχαίος ο θεός του πολέμου που δηλώνει την μαχητικότητα του Άρη».

Η δράση των κίτρινων ήταν πάντοτε πρωτοποριακή: «Από την ίδρυση του, αυτός ο σύλλογος έχει γευτεί πολλές ατυχίες. Παρόλα αυτά μπόρεσε να αντέξει, να σταθεί όρθιος και είχε στις τάξεις του και πρόσφυγες και ντόπιους, κάτι που δείχνει την πρωτοπορία του ΑΡΗ εκείνη την εποχή. Ο Άρης πάντα λειτουργούσε πολύ καινοτόμα και προοδευτικά. Τρανό παράδειγμα, ότι ήταν από τις πρώτες ομάδες που ίδρυσε γυναικεία τμήματα, που είχε ξένους αθλητές και που σήκωσε  το ανάστημα του στο κατεστημένο.

Για την ανάγκη ενότητας είπε: «Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια. Ο σύλλογος έχει περάσει πολλές δυσκολίες και συνεχίζει να προχωράει. Και αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανησυχία του κόσμου. Το ζήτημα είναι ότι γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται και την σοβαρότητα της κατάστασης. Πρέπει να δώσουμε όλοι μας το μήνυμα της συσπείρωσης. Ο Άρης πρέπει να είναι ενωμένος. Οφείλουμε να σκύψουμε όλοι στα προβλήματα και ενωμένοι να προχωρήσουμε προς τα 100 χρόνια.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την κοινωνική προσφορά του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Με την προσπάθεια αυτή ο Άρης έχει οδηγήσει πολλά παιδιά στο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Για τα επιτεύγματα του Άρη είπε και τη βοήθεια του κόσμου: «Έχουν γίνει αρκετά πράγματα και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Ο Άρης έχει καταφέρει πολλά κυρίως χάρη στον κόσμο του. Είμαστε ένας σύλλογος που έχει κάνει πάρα πολλά βήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Βικελίδης, παρά την παλαιότητα του, έχουμε κάποιες καλές και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Έχουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που παρά τον πόλεμο που δέχεται, προσπαθεί να σταθεί όρθιο και πρέπει να στηριχθεί από όλους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την δυνατότητα του κόσμου να εκλέγει την διοίκηση του. Αυτά δείχνουν ότι ο Άρης είναι πρωτοπόρος. Παρόλο που η κατάσταση δεν είναι όπως θα θέλαμε ο Άρης μάχεται με τα μέσα που διαθέτει».

Αναφερόμενος στην ανδρική ομάδα βόλεϊ και στην φετινή της πορεία, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε 100% όπως ξεκίνησε η χρονιά. Με τις αλλαγές που έγιναν και το ρίσκο που πήρε η διοίκηση να αλλάξει μεγάλο ποσοστό των βασικών παικτών και με βάση τα αποτελέσματα, η πορεία είναι ικανοποιητική. Αυτή τη στιγμή η ομάδα παλεύει. Υπάρχει πιθανότητα να καταταγεί από την 5η μέχρι 8η θέση. Για αυτό το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό είναι ένα πολύ σημαντικό. Σε περίπτωση που βγούμε 9οι, δεν θα παίξουμε πλέι άουτ.  Μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να μπούμε στην πρώτη οκτάδα, να παίξουμε για τις θέσεις 5-8 και γιατί όχι να βγούμε στην Ευρώπη. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια με πολύ δύσκολα οικονομικά».

Για το σχεδιασμό που πραγματοποιείται όσον αφορά τον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου, στο 2014: «Γίνονται κάποιες προετοιμασίες. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη αλλά δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι παραπάνω. Μετά το καλοκαίρι κάποια πράγματα θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Όποιος θέλει να προτείνει κάτι μπορεί, να μπει στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη, www.arisac.gr. Yπάρχει εδικό μπάνερ στο οποίο μπορεί να καταθέσει την πρόταση του για το πώς θέλει ο Άρης να γιορτάσει τα 100 του χρόνια».

To Top