Λαζαρίδης: «Υπάρχει ελπίδα για τα πλέι οφ, πάμε όπως πέρσι για 5Χ5»!

Ένα φινάλε με «5Χ5» νίκες, όπως πέρσι, είναι η «συνταγή» που αυτή τη φορά θα φέρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλέι οφ. Αυτό πιστεύει ο Νίκος Λαζαρίδης, ο οποίος μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για τον Άρη, για την καριέρα του, αλλά για τα χθεσινά αίσχη στο ΟΑΚΑ, αναρωτώμενος «ποιος γονιός θα ξαναπάει με το παιδί του στο γήπεδο;»

Ο αρχηγός των «κίτρινων» και σκόρερ στη νίκη επί του ΟΦΗ, δεν… μάσησε τα λόγια του όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια στο «ντέρμπι» Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Καταδικάζουμε όλοι αυτά τα γεγονότα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι μ’ αυτά που είδαμε χθες. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έβλεπα σήμερα φωτογραφίες από το ΟΑΚΑ, που δείχνουν παιδάκια να κλαίνε. Αναρωτιέμαι, θα βρεθεί ένας γονιός που θα πάρει το παιδί του στο γήπεδο την επόμενη αγωνιστική; Δεν νομίζω… Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην ξαναγίνουν αυτά τα πράγματα».

Για το «χρυσό» γκολ που σημείωσε κόντρα στους Κρητικούς, το τρίτο του φετινό, ο Νίκος Λαζαρίδης δήλωσε: «Μακάρι να βάλω κι άλλα γκολ για να κερδίζει η ομάδα μου, αλλά για μένα έχει σημασία να παίρνει νίκες ο Άρης, όποιος κι αν σκοράρει. Όταν βέβαια το πετυχαίνω εγώ το γκολ και αυτό φέρνει τη νίκη, τότε γίνομαι διπλά χαρούμενος».

Για τη μάχη της εισόδου στα πλέι οφ, υποστήριξε: «Ελπίδα υπάρχει. Μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτε. Υπάρχει βέβαια μεγάλος βαθμός δυσκολίας, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επαναλάβουμε ό,τι και πέρσι: Να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ‘5 στα 5’, να κάνουμε αυτό που περνά από το χέρι μας και να περιμένουμε να έχουν βαθμολογικές απώλειες οι άλλες ομάδες».

Για την πολύ καλή πορεία των «κίτρινων» στο β’ γύρο, είπε: «Η ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ο β’ γύρος μας είναι γύρος πρωταθλητισμού. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η ομάδα έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί πολλές φάσεις… Επίσης, έχουμε έναν προπονητή που έφερε ηρεμία στην ομάδα και όλοι μαζί προσπαθούμε να μπούμε στα πλέι οφ».

Αναφερόμενος εκτενέστερα στην ευεργετική παρουσία του Μανουέλ Μασάδο, πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε με μεγάλες φιλοδοξίες, ήρθαν καλοί παίκτες στην ομάδα, αλλά το κακό ξεκίνημα μας επηρέασε ψυχολογικά. Άργησε πολύ να έρθει η πρώτη νίκη. Είναι δύσκολο για μια ομάδα όπως ο Άρης να μην έχει κερδίσει σε 7-8 αγώνες. Τώρα, με τον κ. Μασάδο, η ομάδα έχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη όταν έχεις έναν προπονητή που σου δίνει ηρεμία και σου εμπνέει εμπιστοσύνη».

Για τα λιγοστά γκολ της ομάδας, ειδικά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα δύσκολα έβαζε γκολ. Σιγά – σιγά όμως έχει αλλάξει νοοτροπία, έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή και παίρνει βαθμούς ακόμα και στα άσχημα παιχνίδια που κάνει. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, πλησιάζουμε στο γκολ και μπορεί να βάζουμε λίγα, αλλά αρκούν για να παίρνουμε τους βαθμούς».

Για το γεγονός ότι φορά το περιβραχιόνιο της ομάδας, επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή να είσαι αρχηγός στον Άρη. Δεν το περίμενα και δεν το φανταζόμουν. Έχω ευχαριστήσει ξανά τους συμπαίκτες μου δημοσίως, γιατί αυτοί με επέλεξαν. Είναι τιμή και ευθύνη, είναι κάτι που σε βαραίνει. Πρέπει να είσαι αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου, γιατί εκπροσωπείς όλους τους συμπαίκτες σου».

Για το… μυστικό της διαρκούς ατομικής του βελτίωσης, αποκάλυψε: «Στο ποδόσφαιρο, κάθε μέρα που προπονείσαι, κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο, μαθαίνεις κάτι καινούργιο. Η καλή ζωή, η καλή προπόνηση και η καλή διατροφή, αυτά είναι τα στοιχεία που βοηθούν έναν ποδοσφαιριστή να έχει διάρκεια και να αποδίδει όπως πρέπει».

Ο Λαζαρίδης μίλησε και για το θρίαμβο στο «Βιθέντε Καλντερόν», που τον… σημάδεψε: «Το γκολ επί της Ατλέτικο θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα, που για πρώτη φορά έφτασε τόσο μακριά στην Ευρώπη. Και φυσικά ήταν η πιο σημαντική βραδιά στην καριέρα μου».

Όσο για το τι σημαίνει «Άρης» για τον ίδιο; «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές εδώ, έχω ζήσει και κάποιες αρνητικές στιγμές όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Ο Άρης, όμως, έχει πίσω του έναν κόσμο που βοηθά πολύ την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που φορώ αυτή τη φανέλα».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top