Άνοιξαν οι φάκελοι, χρονοβόρα η διαδικασία, μπαίνουν ρήτρες!

Προχωράει η διαδικασία, ώστε να ξεκινήσει ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Την Πέμπτη έγινε το διοικητικό συμβούλιο της Κονωνίας Μελών, άνοιξαν οι τέσσερις σφραγισμένοι φάκελοι και η αντίστροφη μέτρηση για ξεκίνησε… 

Όπως είναι γνωστό στις 21 Σεπτεμβρίου «έκλεισε» ο μειοδοτικός διαγωνισμός. Προέκυψαν τέσσερις εταιρίες, από τις οποίες θα προκριθεί εκείνη που θα σηκώσει το βάρος του ελέγχου.

Στο χθεσινό συμβούλιο άνοιξαν οι τέσσερις φάκελοι. Τα μέλη του συμβουλίου θα αποφασίσουν όπως σημείωσαν: «με κριτήρια την οικονομική προσφορά, το κύρος, το μέγεθος, την αξιοπιστία, την εμπειρία, τεχνογνωσία και το πελατολόγιο», ενώ συμπλήρωναν με σημασία: «Θα ήταν ευχής έργον να υπάρχει ομοφωνία από τα μέλη του συμβουλίου αυτή τη φορά και να ξεκινήσουμε άμεσα».

Πριν πάρουν, όμως, τις τελικές τους αποφάσεις, θα ζητήσουν από τις τέσσερις εταιρίες να δώσουν και να πάρουν κάποιες διευκρινήσεις. “Ας μην ξεχνάμε ότι τα κριτήρια που βάλαμε ήταν πολλά και δύσκολᔨσημείωναν χαρακτηριστικά μέλη του συμβουλίου. Τα κριτήρια ήταν δέκα συνολικά, αλλά πολύ… απαιτητικά, μια και ζητάει να εξεταστούν ακόμη και ποσά… 1.000 ευρώ που έχουν “κινηθεί” στα ταμεία της ΠΑΕ.

Αμέσως μετά την ανάδειξη της ανεξάρτητης εταιρίας, θα ξεκινήσει ο έλεγχος. Το συντομότερο δυνατόν. Άλλωστε, πρέπει να σημειωθεί για μια ακόμη φορά ότι θα είναι χρονοβόρος, θα πάρει αρκετούς μήνες (!) και γι αυτό τον λόγο αναμένεται να μπουν και χρονικές ρήτρες.

Ο φορέας θα ζητήσει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε συγκεκριμένη κι αν αυτή ξεπεραστεί τότε η ανάδοχος εταιρία θα κληθεί να πληρώσει συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση, ειδικά από τη στιγμή που το κόστος του ελέγχου θα είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ, τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει ο σύλλογος.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία ξεκίνησε, το πρώτο βήμα έγινε…

To Top