Η πληροφορία ότι η ΕΠΟ προβάλλει εμπόδια σε ότι αφορά την αποδοχή του άρθρου 99, βάζοντας ως «ανάχωμα» το «αυτοδιοίκητο» είναι γνωστή, από την πρώτη στιγμή της δικαστικής (πρώτης) νίκης από την ΠΑΕ Άρης.
Το μεσημέρι της Τρίτης, μεταδόθηκε από το «Αθλητικό Μετρόπολις» η πληροφορία ότι: «νομικοί κύκλοι της ΕΠΟ γνωμοδοτούν ώστε να μην δεσμευτούν οι αρμόδιες επιτροπές της Ομοσπονδίας από το άρθρο 99».
Την ίδια ώρα, στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα» δημοσιεύεται η άποψη ότι δεν υπάρχει τέτοιο κώλυμα. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και στο δίκαιο της ΕΠΟ, στο άρθρο 2 της δικονομίας των επιτροπών, δηλώνεται σαφώς ότι είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν υπόψη τους νόμους του Κράτους και τέτοιοι είναι και οι αποφάσεις δικαστηρίων και το πτωχευτικό δίκαιο, ενώ η συνολική ρύθμιση των οφειλών μιας ΠΑΕ, δεν έχει τον χαρακτήρα της ενέργειας σε βάρος ενός αθλητή, αλλά αφορά όλους όσους θεωρούνται πιστωτές.
Άλλωστε υπάρχει δεδικασμένομε την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 44, την οποία η Ομοσπονδία, όχι μόνο αποδέχθηκε, αλλά μείωσε την οφειλή του Άρη προς την ίδια την ΕΠΟ, από περίπου τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ στις εικοσιπέντε, όπως προέβλεπε η τότε απόφαση του Εφετείου. Την ίδια αντιμετώπιση έτυχε η απόφαση για την υπαγωγή στο άρθρο 44 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία FIFA και τις αντίστοιχες επιτροπές της, όταν δικάστηκαν οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών Βαλερί, Τσίμπα, Κνόπερ, Μπασίρ και πολλών άλλων, καθώς και του προπονητου Κράους και του βοηθού του. Ταυτόσημη ήταν και η θέση του CAS, όταν ο Πανιώνιος επικαλέστηκε την απόφαση για το 44, ισχυριζόμενος ότι ο ‘Άρης δεν είχε καν το δικαίωμα να αγωνίζεται στην Α Εθνική».
Η αλήθεια σε κάθε περίπτωση θα λάμψει τις επόμενες μέρες και το τι ακριβώς θα συμβεί.