ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS Αποστολή – Αντίδραση δίχως δεύτερες σκέψεις και “διπλό” στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ! (PRESSARIS LIVE, 21:00)

Ο Άρης βρίσκεται από χθες στη Λουμπλιάνα και σήμερα (21:00) θα επιδιώξει να κλείσει την άσχημη παρένθεση από την ήττα στο Ρέθυμνο, κερδίζοντας τους Έλιος Σανς στο Ντομζάλε, προάστιο της σλοβενικής πρωτεύουσας, στην πρεμιέρα του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ. 

Είναι γεγονός ότι το στραπάτσο από το Ρέθυμνο δημιούργησε προβληματισμούς στα ενδότερα του Άρη και αρκετά ερωτηματικά όχι μόνο για συγκεκριμένους παίκτες, αλλά γενικότερα για τη νοοτροπία της ομάδας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του θέλουν όσο τίποτα άλλο να ξεκινήσουν με νίκη σήμερα και να ξεχάσουν οριστικά ό,τι συνέβη στην Κρήτη το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά θα το κάνουν χωρίς τον Μάικλ Τζένκινς ο οποίος έχει και πάλι πρόβλημα στο ίδιο σημείο που είχε τραυματιστεί στον αγώνα με την Κύμη για το Κύπελλο και θα προφυλαχθεί για να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο, αλλά και χωρίς τον Βασίλη Σίμτσακ, που επίσης έμεινε στην Θεσσαλονίκη λόγω ενοχλήσεων στην μέση.

Οι κίτρινοι ακόμα και με αυτές τις δύο απουσίες είναι το φαβορί για να κερδίσουν απόψε και δεν έχουν παρά να επιβεβαιώσουν τον τίτλο αυτό μέσα στο γήπεδο, δίχως να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Πρέπει να βγάλουν στο παρκέ της Sportna Dvorana την… πείνα τους για τη νίκη, να δείξουν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα ότι είναι καλύτεροι, να μην δώσουν δικαιώματα στους Σλοβένους να πιστέψουν ότι μπορούν να κερδίσουν.

Αυτό θα γίνει πρωτίστως μέσα από την αμυντική λειτουργία. Από τις άμυνες του καθενός στο ένας εναντίον ενός, αλλά και από την ομαδική άμυνα, τις αλληλοκαλύψεις, την επικοινωνία, τους αυτοματισμούς, την αυτοθυσία. Από εκί και πέρα είναι φύσει αδύνατο να έχουν οι κίτρινοι και πάλι 3/33 τρίποντα, ωστόσο θα πρέπει να λειτουργήσουν επιθετικά πιο έξυπνα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα και να “ταϊσουν” τους ψηλούς θέση στην οποία ούτως ή άλλως υπερτερούν.

Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα από τους Έλιος Σανς και πρέπει να το δείξει με τον πιο πειστικό τρόπο στην πρεμιέρα μιας διοργάνωσης, στην οποία φιλοδοξεί – και δικαίως – να φτάσει πολύ μακριά, ως το τέλος του δρόμου.

To Top