Μια ξεχωριστή προϊστορία: Επεισοδιακά παιχνίδια, με γκολάρες και συγκινήσεις! (videos)

Η προϊστορία των αγώνων του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χρονολογείται μόλις από τη σεζόν 2007/2008, όταν και η ομάδα της Πελοποννήσου ανέβηκε πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Συνολικά δηλαδή τέσσερα παιχνίδια για το πρωτάθλημα κι ακόμα ένα για τους «16» του κυπέλλου.

1,90 πληρώνει ο «άσος» του Άρη κόντρα στον Αστέρα. Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Πέντε παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη κι ακόμα πέντε στην Τρίπολη, για δύο ομάδες που έχουν μοιραστεί τον ίδιο αρχηγό (Νίκο Λαζαρίδη), τον ίδιο σκόρερ (Ντάνιελ Τσέζαρεκ) αν και ο Κροάτης την τέχνη του στο Χαριλάου την ξέχασε και τα ίδια χρώματα.

Ο Άρης σε αυτήν την πολύ μικρή προϊστορία μετράει δύο νίκες για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο, μία ισοπαλία και μία ήττα. Συνολικά και συμπεριλαμβανομένων των αγώνων στην Τρίπολη τα παιχνίδια είναι μοιρασμένα. 4 νίκες για τον Άρη, 2 ισοπαλίες και 4 νίκες για τον Αστέρα.

 

Η πρώτη χρονιά, στη σκιά του ντέρμπι

Μετά από ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και νίκη 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης ταξίδεψε στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα, μένοντας ωστόσο στο 0-0. Το μοναδικό αξιοσημείωτο εκείνης της αναμέτρησης η απίθανη χαμένη ευκαιρία του Κόκε με κεφαλιά πάνω από τη γραμμή, όταν και ο Αμπάρης με το ένα χέρι τον σταμάτησε. Η «κιτρινόμαυρη κατάληψη από τους οπαδούς της ομάδας, δεν αποτέλεσε βέβαια είδηση.

 

Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2008, όταν ο Άρης φιλοξενούσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Αστέρα Τρίπολης, για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων, σε παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» προέρχονταν απ΄ την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα, σε ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής Ιωάννης Σταυρίδης, ήταν εξόφθαλμα προκλητικός. Οι οπαδοί του Άρη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν, κρέμασαν ορισμένα πανό –μη υβριστικά- στη Θύρα 2 του γηπέδου, με τον διαιτητή Τάσο Κάκο όμως να θίγεται από αυτά και να ζητά να κατεβούν για να αρχίσει το παιχνίδι. Ο Κερκυραίος διαιτητής αδιαφορώντας για το ανυπόφορο κρύο που… πετσόκοβε κυριολεκτικά τον κόσμο στην εξέδρα, καθυστέρησε περίπου 50 λεπτά την έναρξη του ματς! Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε με 2-0 υπέρ του Άρη. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Αμπάρης σταμάτησε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή, κάτι που δεν έγινε στο δεύτερο γύρο κι ο Κόκε άνοιξε το σκορ. Το 2-0 πέτυχε με το γκολ της χρονιάς ο Μάρκο Αουρέλιο, εκτελώντας με σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, έπειτα από σέντρα του Ίβιτς. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κώστα Νεμπεγλέρα, ενώ στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική εμφάνιση του Αμορόζο, που πήγε να σκοράρει με τακουνάκι στην κίνηση αλλά νικήθηκε από τον Αμπάρη.

{youtube}iMa2tqYVp9k|640|360|1{/youtube} 

 

Γκολάρα, αλλά ψυχρολουσία

Για τον πρώτο γύρο αγωνίστηκαν στο Χαριλάου Άρης και Αστέρας. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Φιλομένο, αλλά ο Κόκε πέτυχε το ωραιότερο τέρμα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Από μαγική ενέργεια του Νέτο και εξαιρετική σέντρα, ο Ισπανός με ψαλιδάκι ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ, παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν ως το τέλος του αγώνα. Το παράδοξο πως σε εκείνο το παιχνίδι οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ ήταν ντυμένοι στα… νερατζούρι της Ίντερ, φορώντας την τρίτη τους εμφάνιση.

 

{youtube}SYB2G4No0hU|640|360|1{/youtube} 

 

 

Στο δεύτερο γύρο το παιχνίδι τέλειωσε πριν αρχίσει για τον Άρη. Στο πεντάλεπτο οι «κίτρινοι» έχασαν τον Βίκτορ Βιτόλο για σπάσιμο του ζυγωματικού του, όταν ο Ισπανός χαφ συγκρούστηκε με τον Νίκο Λαζαρίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες για αποβολή του Σηφάκη (υπερβολική), όμως το πέναλτι που καταλογίστηκε απέκρουσε ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής. Εν τέλει ο Άρης γνώρισε τη συντριβή με 4-0, σε ένα παιχνίδι που κανείς δε θα θέλει να θυμάται.

{youtube}GEN5Db0ezRc|640|360|1{/youtube} 

 

 

Δύο ήττες, αλλά γλυκιά νίκη

Τη σεζόν 2009 – 2010 ο Άρης προερχόταν από «διπλό» στη Λειβαδιά, στα πρώτα παιχνίδια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο της ομάδας και φιλοξενούσε τον Αστέρα. Οι Αρκαδες προηγήθηκαν νωρίς από κεφαλιά του Ουντόζι, μετά από σέντρα του Τσέζαρεκ. Εν συνεχεία άρχισαν το σκληρό παιχνίδι με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και ο Ουριμπάρι στο 56’ να αποβληθεί, όμως οι «κίτρινοι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν και ηττήθηκαν με 0-1.

 

{youtube}gCW0lcdqlDU|640|360|1{/youtube} 

 

 

Στο δεύτερο γύρο οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν όντας αδιάφοροι βαθμολογικά (είχαν μπει στα πλέι οφ και προετοιμάζονταν για τον τελικό του ΟΑΚΑ), με 2-1 μέσα στην Τρίπολη και σκόρερ της ομάδας τον Σέρχιο Κόκε με κεφαλιά.

 

 

{youtube}tLvv5bd8zh4|640|360|1{/youtube} 

 

 

Αυτά συνέβησαν στο πρωτάθλημα, μιας και στο κύπελλο οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στους «16» και ο Άρης πανηγύρισε εύκολα την πρόκριση με 2-0. Πρωταγωνιστής ο Σέρχιο Κόκε που «σέρβιρε» έτοιμο το 1-0 στον Κάμπορα στο πρώτο μέρος, ενώ ο Τόνι Κάλβο πέτυχε ένα απίθανο γκολ για το τελικό 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο!

{youtube}VeRR-mOBO3k|640|360|1{/youtube} 

 

Ντούμπλαρε τις νίκες πέρυσι

Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντάρσι Νέτο, οι «κίτρινοι» κέρδισαν με 1-0 τον Αστέρα στο Χαριλάου, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια του Κούπερ στον πάγκο της ομάδας.

 

{youtube}1vSlXfVGOf0|640|360|1{/youtube} 

 

Στο δεύτερο γύρο η ομάδα του  Σάκη Τσιώλη προερχόταν από δύο σερί νίκες και πήγαινε για να κάνει την τρίτη στην Τρίπολη. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ ξανά, από γέμισμα του Ουριμπάρι και κεφαλιά του Ορόθκο, όμως παρότι έμειναν με παίκτη λιγότερο (χτύπημα του Καστίγιο στον Μπαστία εκτός φάσης), ισοφάρισαν με πέναλτι του Κόκε και γύρισαν το ματς για τρίτη σερί φορά, με τον πρώην παίκτη του Αστέρα, Νίκο Λαζαρίδη. Μάλιστα για τους Αρκάδες αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος ο Φρανκού, που εκβίασε με θέατρο το πέναλτι. Πέναλτι το οποίο στο τέλος πήραν οι γηπεδούχοι, όμως απέκρουσε ο Χουάνμα, την εκτέλεση του Μπαστία κι ο Άρης έφυγε με το «διπλό»!

 

 

 

To Top