ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία… πρωτάρα στους “16”

Η Πολωνία έχει κάνει ήδη το καλύτερο EURO της Ιστορίας της! Απέναντι στην Ουκρανία ήθελε ένα βαθμό για να βρεθεί στους «16», με το τελικό υπέρ της 1-0 (54′ Μπλαστσικόφσκι) να τη στέλνει εκεί πανηγυρικά ως 2η του ομίλου και ισόβαθμη με τη Γερμανία. Κόντρα στην Ελβετία το πρώτο νοκ-άουτ ματς των Πολωνών!

H καταπληκτική παρουσία της Πολωνίας στην προκριματική φάση, όταν έχασαν στο τσακ την πρωτιά του ομίλου απέναντι στους Γερμανούς άφησε πολλές υποσχέσεις για την παρουσία της ομάδας του Ναβάλκα στα γήπεδα της Γαλλίας. Τρία 90λεπτα μετά, πλέον οι Πολωνοί μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι όχι απλώς επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των συμπατριωτών τους αλλά έκαναν και το καλύτερο EURO της Ιστορίας τους!

Στην τρίτη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Πολωνία πανηγύρισε την πρώτη (και τη δεύτερη) νίκη της στα τελικά της διοργάνωσης και από το απόγευμα της Τρίτης εξασφάλισαν την και την πρώτη παρουσία τους σε νοκ-άουτ φάση. Κόντρα στην Ουκρανία, για την 3η αγωνιστική του Γ’ ομίλου ήθελαν απλώς μια ισοπαλία, όμως κατάφεραν και το κάτι παραπάνω. Το γκολ του Μπλαστσικόφσκι στο 54′ ήταν αρκετό για την ομάδα του Ναβάλκα για να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουκρανών σε ένα αρκετά καλό συνολικά ματς με πολλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες. Στις λεπτομέρειες οι Ουκρανοί ήταν ωστόσο καλύτεροι και πανηγύρισαν δικαιωματικά μια ακόμη νίκη σε τελική φάση, καταφέρνοντας και πάλι να ισοβαθμήσουν με τη Γερμανία, καταλαμβάνοντας τελικά τη 2η θέση του ομίλου που οδηγεί απευθείας στους «16».

To Top