ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νάκας: “Αυτά κάναμε στην Λάρισα για την εκκαθάριση – Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης”

Ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής Λάρισας, Γιώργος Νάκας, μίλησε για τη βοήθεια που πρέπει να δώσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία για την επιτυχή ολοκλήρωση εκκαθάρισης των ΠΑΕ.
Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92,8:
Για την υπόθεση του Άρη που ταιριάζει με της Λάρισας και πως βοήθησε η Ερασιτεχνική Λάρισα: «Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να πιέσουμε και να μην περάσει το τρίμηνο από τη στιγμή που η ομάδα έπεσε στη Γ΄εθνική. Η πρώτη προσέγγιση ήταν συμβιβαστική, δηλαδή να δώσουμε χρόνο στον κ.Πηλαδάκη και όταν είδαμε πως πέρασε το διάστημα άκαρπο κινηθήκαμε δικαστικώς.
Καταθέσαμε μια μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, διότι μια ανώνυμη εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση και δεν έχουν οριστεί οι εκκαθαριστές.
Όσα και να είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Άρη, δεν παύει να υπάρχει η υπογραφή του ΔΣ της ΠΑΕ τη στιγμή που υποβιβάστηκε η ομάδα. Αυτό τους δεσμεύει και ποινικά.
Συνεπώς πρέπει να βρεθούν οι εκκαθαριστές και να αρχίσουν να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς έναρξης της εκκαθάρισης για να κινηθεί η διαδικασία. Αυτό έχει να κάνει με την άρνηση κάποιων να μπουν στη διαδικασία για να μην μπουν σε αρκετές δυσκολίες και αυτό είναι που καθυστερεί το θέμα του Άρη».
Για τη μηνυτήρια αναφορά στον κ.Πηλαδάκη: «Δυο μήνες μετά, ορίστηκαν οι εκκαθαριστές και ξεκίνησε η εκκαθάριση. Το κρίσιμο και στην υπόθεση του Άρη και της Λάρισας είναι ότι στην εκκαθάριση εκποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία, άσχετα ποιες είναι οι οφειλές. Στη περίπτωση της ΑΕΛ ήταν το προπονητικό κέντρο και κάτι τέτοιο ισχύει και στον Άρη.
Στην περίπτωση της ΑΕΛ, όταν κέρδισε την άνοδο στη Β’ εθνική, ξεμπλόκαρε το θέμα όταν ξεκινήσαμε τη νέα ΠΑΕ και έγινε η μεταβίβαση του προπονητικού στον κ.Πλεξίδα που ορίστηκε ως νέος μεγαλομέτοχος. Μόλις έφυγε αυτό από τη μέση και δεν υπήρχε άλλο περιουσιακό στοιχείο, προχώρησε η εκκαθάριση. Στη συνέχεια, τα χρέη των εργαζομένων και του δημοσίου προσωποποιούνται, ανάλογα με το ποσοστό, στον μεγαλομέτοχο και με ένα μικρό ποσοστό στον Ερασιτέχνη. Τουλάχιστον, στην υπόθεση της Λάρισας έτσι ενεργήσαμε».
Πόσο κράτησε η εκκαθάριση: «Ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2014 και καταθέσαμε τα χαρτιά στο υπουργείο ανάπτυξης για τη νέα ΠΑΕ τον Αύγουστο του 2014. Όλα τα είχαμε έτοιμα και το μόνο που απέμενε ήταν το περιουσιακό στοιχείο. Κάτι τέτοιο βιώνει και ο Άρης. Εκεί, είναι το κλειδί γιατί αλλιώς υπάρχει πρόβλημα και στη σύσταση της ΠΑΕ. Με την αδειοδότηση είναι άλλη η διαδικασία. Εμείς είμαστε σε στάδιο που προσπαθούμε να διαγράψουμε από το ΓΕΜΗ την παλιά ΠΑΕ για να πάρει άδεια για τη Σούπερ Λιγκ η νέα ΠΑΕ. Για τη Football League τα κριτήρια της άδειας είναι πιο χαλαρά, αλλά το σημαντικό είναι να έχει κατατεθεί ο ισολογισμός λήξης της εκκαθάρισης».
Για τη περίπτωση του Άρη: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ από την υπόθεση του Άρη, είναι πως δεν υπάρχει πρόθεση να φύγει από κάποιον αυτό το προπονητικό».
Για τις κινήσεις της Ερασιτεχνικής Λάρισας και τι πρέπει να κάνει ο Άρης: «Και στη δική μας προσπάθεια υπήρχαν αντιδράσεις και πολλοί δεν συμφωνούσαν που κινηθήκαμε κατά του μεγαλομετόχου, αλλά όταν βλέπαμε πως περνάει ο καιρός και δεν γινόταν τίποτα, η ευθύνη του ερασιτέχνη που τότε είχαμε την ομάδα, ήταν να το πάμε μέχρι τέρμα. Φαντάζεστε να κατάφερνε η ομάδα, όπως και κατάφερε και κοντά στο να το καταφέρει είναι και ο Άρης, να ανέβει στη Β΄εθνική και να μην μπορεί να παίξει για νομικά θέματα και οικονομικά, γενικά για αμαρτίες του παρελθόντος. Δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της σύστασης της νέας ΠΑΕ του Άρη, είτε είναι ο κ.Καρυπίδης ή όποιος άλλος, πρέπει να ενεργοποιηθεί κάθε πλευρά, φυσικά και ο ερασιτέχνης. Ο ερασιτέχνης αφού κατέχει το 10% της παλιάς ΠΑΕ και θα κατέχει και της νέας, είναι ο απόλυτα αρμόδιος για την περίπτωση. Ο κάθε κ.Καρυπίδης μπορεί μόνο να βοηθήσει».
To Top