ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Oι χειρότεροι επιχειρηματίες μέσα στο 2015

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας καθώς προσπαθεί να πετύχει στον κόσμο των business είναι να νομίσει ότι η διοίκηση μιας εταιρείας είναι κάτι το εύκολο. Δεν είναι. Αν και ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις είναι η εμπειρία, ένας άλλος τρόπος είναι η κατανόηση του τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων.

AdTech AdTι δεν δούλεψε το 2015, και τους δέκα επιχειρηματίες που ευθύνονται γι’ αυτό.

Προσοχή. Υπάρχουν πολύ σημαντικά διδάγματα που μπορείτε να αντλήσετε.

10. ΡΑΙΑΝ ΓΚΡΕΠΕΡ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, COOLEST

Ο εφευρέτης του Coolest Cooler συγκέντρωσε πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκστρατεία χρηματοδότησης που αναδείχθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του Kickstarter. Τότε ήταν τα τέλη του 2014. Σήμερα, η Coolest πουλάει τα ψυγεία της στην Amazon προτού καν καλύψει τις ανάγκες των υποστηρικτών της. Τα καλά νέα είναι ότι το προϊόν υπάρχει. Τα κακά νέα είναι ότι οι κριτικές των χρηστών είναι πολύ αρνητικές, εξαιτίας κυρίως της κακής ποιότητας του προϊόντος και της κακής υποστήριξης. Όχι και πολύ …cool.

9. ΣΟΝ ΡΑΝΤ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, TINDER

Ακολουθώντας τα βήματα του Ντοβ Τσάρνεϊ της American Apparel, του Μάικλ Τζέφρις της Abercrombie, και του Τσιπ Ουίλσον της Lululemon, ο Ραντ αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα. Ας πούμε, είπε μια τεράστια γκάφα σε μια συνέντευξη, η οποία θα συνεχίσει να ρίχνει τη σκιά της στη μητρική Match Group, ιδιαίτερα τώρα που η εταιρεία είναι εισηγμένη.

8. 50 CENT, ΡΑΠΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ΙΙΙ, γνωστός ως 50 Cent, έφτιαξε μια περιουσία με μια δισκογραφική εταιρεία και μια σειρά ρούχων, καθώς και ως ηθοποιός. Στη συνέχεια, φημολογείται ότι έβγαλε 100 εκατομμύρια δολάρια από μια επένδυσή του σε μια εταιρεία παραγωγής βιταμινούχου νερού που εξαγοράστηκε από την Coca-Cola. Πέρυσι, χρεοκόπησε. Τι πήγε στραβά; Έλλειψη χρηματοοικονομικής ευθύνης – δηλαδή, ξόδεψε πάρα πολλά. Ο ίδιος δεν έχει χάσει την περιουσία του, φυσικά, αλλά το να χρησιμοποιείς τα δικαστήρια για να κρατήσεις μακριά τους πιστωτές σου για 28 εκατομμύρια δολάρια είναι μάλλον μίζερο, αν με ρωτάτε.

7. ΙΒΑΝ ΡΙΝΤΜΑΝ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, TORQUING GROUP

Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου συγκέντρωσε πάνω από 3,4 εκατομμύρια δολάρια – ποσό-ρεκόρ για ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ του Kickstarter, ο κατασκευαστής του drone Zano υπέβαλλε αίτηση χρεοκοπίας. Και οι 15.000 χρηματοδότες του – με ελάχιστες εξαιρέσεις – δεν έλαβαν ποτέ τα Zano που είχαν αγοράσει. Προσωπικά, θεωρώ ότι όποιος υποστηρίζει τέτοια πρότζεκτ υψηλού ρίσκου ψάχνεται για μπελά, αλλά μπορεί εσείς να έχετε άλλη άποψη.

6. ΝΤΑΝ ΠΡΑΙΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, GRAVITY PAYMENTS

Ο Πράις ξαφνικά αποφάσισε να αυξήσει τις κατώτατες ετήσιες απολαβές των 120 εργαζομένων στην εταιρεία του στα 70.000 δολάρια μέσα σε μια περίοδο τριών ετών. Η ιστορία διαδόθηκε ταχύτατα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετύχει κιόλας. Η τεράστια αύξηση στο μισθολογικό κόστος μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία την επιχείρηση, ενώ και η εξίσωση των μισθών αφαιρεί κίνητρα από τους μάνατζερ. Ακόμα χειρότερα, το Bloomberg αποκάλυψε πρόσφατα ότι το κίνητρο του Πράις ίσως να μην είναι τόσο αλτρουιστικό όσο αφήνει να εννοηθεί ο ίδιος.

5. ΕΛΕΝ ΠΑΟ, ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ CEO, REDDIT

Η θητεία της Πάο ως μεταβατική επικεφαλής της δημοφιλούς κοινωνικής ιστοσελίδας ήταν σύντομη – ευτυχώς. Σε μόλις οχτώ μήνες, πέτυχε μοναχά ένα πράγμα: να δείξει μια απόλυτη έλλειψη κατανόησης της ιστοσελίδας και να αποξενώσει σχεδόν ολόκληρη την κοινότητα του Reddit. Η Πάο πρέπει να μάθει ότι η εμπλοκή με τις business δεν γίνεται για να υπηρετείς τον εαυτό σου, αλλά τους άλλους εμπλεκόμενους.

 

Δείτε εδώ τους υπόλοιπους

Πηγή fortunegreece

To Top