ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS Aποστολή – Πρίφτης: “Πρέπει να αλλάξουμε και την νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας”!

Ο Δημήτρης Πρίφτης ένα πράγμα ζήτησε από τους παίκτες του για τον αυριανό παιχνίδι. Να μην αφήσει την Αρμάνι να παίξει στον υψηλό ρυθμό που συνήθως παίζει. Εύκολο να το λέει κανείς, δύσκολο στην πράξη, αλλά αυτός ο Άρης είναι μαθημένος για τα δύσκολα.

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε αρχικά πως “είναι πράγματι πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός, απαρτίζεται από παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα. Είναι μια ομάδα με υψηλό ρυθμό, που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Ο ρυθμός, που είναι κάτι ακαθόριστο στο μυαλό του κόσμου, κοντρολάρεται με το πόσα λάθη θα κάνεις, τι δουλειά θα κάνεις στα ριμπάουντ και γενικά οι αποφάσεις που θα παίρνεις στην επίθεση, για να μη δίνεις εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και τον αιφνιδιασμό. Αυτά τα τρία κομμάτια είναι πολύ σημαντικά για να έχουμε έναν έλεγχο στον ρυθμό και να μη μας βάλουν σε υψηλό τέμπο που θα βολεύει το Μιλάνο”.

Για το ότι η Αρμάνι παίζει άναρχα και δεν έχει συνοχή και ομοιογένεια η ιταλική ομάδα υπογράμμισε ότι “έχει πολύ έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της πρωτοβουλίας των παικτών, έχουν κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν σαν ομάδα, έχουν πολύ έντονο το ατομικό στοιχείο, αλλά έχουν και πολύ μεγάλη προσωπική ικανότητα, όπως ο Τζεντίλε, ο Σιμόν, ο Λαφαγιέτ. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση κυρίως στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα των επιθέσεών τους”.

Για το αν αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο γι’ αυτόν επειδή θα συμμετέχει σε έναν αγώνα ο οποίος στο παρελθόν ήταν από τις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές κόντρες απάντησε πως “έχει ένα παρελθόν αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτηκα, αλλά έχει ένα παρελθόν και μια παράδοση, η οποία βέβαια δεν συνάδη με τα τωρινά δεδομένα που έχουν οι δύο ομάδες. Ο Άρης ακόμα βρίσκεται σε ένα πρώιμο στάδιο αναδόμησης”.

Ρωτήθηκε αν η ήττα στη Ρόδο ήταν διδακτική και απάντησε πως “ελπίζω να είναι. Αν παρουσιάσουμε την ίδια νοοτροπία δεν έχουμε καμία τύχη και θα έχουμε και πολύ δυσάρεστο βράδυ. Πρέπει να αλλάξουμε και τη νοοτροπία μας και τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο που προσεγγίζουμε το παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά και να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα και πιο ομαδικοί στην επίθεση. Στη Ρόδο δεν τα είχαμε τα συστατικά αυτά. Γι’ αυτό το λόγο χάσαμε”.

Ρωτήθηκε αν ο Άρης χρειάζεται αύριο το τέλειο παιχνίδι ή απλά να βγάλει το ομαδικό στοιχείο στο παρκέ και απάντησε πως “θα πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα για να είμαστε ανταγωνιστικοί, κυρίως στο μακρινό σουτ”.

Για το ότι ο Άρης δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Ιταλία σχολίασε πως “δεν θα παίξει κανέναν ρόλο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παρουσιάσουμε καλή εικόνα. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα”.

To Top