ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαστρογιάννης: «Τι γίνεται με το Νέο Ρύσιο – Πρέπει να τελειώσουμε σύντομα την εκκαθάριση, αλλιώς… »

O νομικός εκπρόσωπος του Θόδωρου Καρυπίδη, Άρης Μαστρογιάννης αναφέρθηκε στο θέμα της εκκαθάρισης, αλλά και στο προπονητικό κέντρο του Νέου Ρυσίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο “Μετρόπολις”:

Για τις εξελίξεις με την εκκαθάριση: «Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι πρέπει το θέμα της εκκαθάρισης να γίνει άμεσα. Το συντομότερο δυνατό. Για το λόγο αυτό όταν κατατέθηκε η πρόταση από μέτοχο του Άρη που ζητούσε να εκτιμηθεί το Ρύσιο 3-3,5 εκατομμύρια, εμείς καταθέσαμε την αίτηση, η οποία δικάζεται 21 Ιανουαρίου για να μειωθεί το τίμημα. Για να πάει τουλάχιστον στην τιμή που το είχε αποτιμήσει η ΠΑΕ, κοντά στις 500.000. Αμέσως μετά προχωράμε στην εκποίηση, αν τυχόν δεν βρεθεί κάποιος να το αγοράσει σε αυτήν την τιμή, μετά από 2-3 φορές θα κάνουμε μείωση της τιμής για να τελειώνει αυτό. Η εκκαθάριση καθυστερεί γιατί υπάρχει το Ρύσιο».

Για τις καθυστερήσεις που ενδεχομένως υπάρξουν: «Κινδυνεύουμε από την απεργία που ενδεχομένως να κάνει η δικηγορική ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων και μαθαίνω ότι θα είναι πολύ αυστηροί στις άδειες. Ας ελπίσουμε αν δεν μπορώ να πάρω εγώ από την Αθήνα, να πάρει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη να το δικάσουμε. Με ανησυχεί μήπως έχουμε περαιτέρω καθυστέρηση λόγω της καθυστέρησης των δικηγόρων. Επειδή θα είναι πιο έντονο το θέμα στη Θεσσαλονίκη, ελπίζουμε να πάρουμε έστω μια άδεια από εκεί».

Για τις κινήσεις που θα γίνουν για το Ρύσιο: «Υπάρχει ήδη μια γνωμοδότηση πάνω σε αυτό το θέμα και θεωρώ ότι δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Θεωρώ ότι μέχρι τότε υπάρχει η δυνατότητα να τελειώσει η εκκαθάριση. Η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει μετά από 30-40 μέρες το πολύ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να το βγάζουμε ανά σαββατοκύριακο, ανά Τετάρτη. Μετά θα πάμε σε μια μείωση της τιμής. Μακάρι να παρουσιαστεί και ο Ερασιτέχνης Άρης και αν βρει χρήματα να το πάρει. Ας το πάρει και με 100.000 και με 200.000. Αν δεν το παίρνει κανείς, η τιμή θα πέσει. Ο εκκαθαριστής θέλει να τελειώσει το θέμα. Αυτό που λέω είναι ότι θα μπορούσε να το πάρει κάποιος που να βρει μια μορφή ώστε να επιστρέψει στον Ερασιτέχνη Άρη. Αν υποθέσουμε ότι πέφτει κάτω από τις 500.000 δεν είναι ανάγκη να ωφεληθεί κανείς. Ας υπάρχει κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα και να μπορέσει να βρει μια μορφή ώστε αυτό να γυρίσει στον Άρη».

Για το αν ενδιαφέρεται ο Καρυπίδης για το Ρύσιο: «Ο κύριος Καρυπίδης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το Ρύσιο. Το θέμα είναι να γυρίσει στον Ερασιτέχνη Άρη το Ρύσιο, αν το θέλει ο Ερασιτέχνης. Αυτό το ενδεχόμενο θα το έχουμε δει ως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Να το πάρουν κάποιοι ώστε να γυρίσει στον Άρη και να τελειώσει και η εκκαθάριση. Το ακίνητο πρέπει να βγει, πρέπει να εκποιηθεί».

Για το αν εμπλέκεται το Δημόσιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στο Δημόσιο γιατί το Δημόσιο δεν παίρνει ακίνητα. Το Δημόσιο από την εκποίηση, όταν ο εκκαθαριστής πάρει το αντάλλαγμα, θα το διανέμει όπως προβλέπουν οι διατάξεις. Προβλέπει ο νόμος πως διανέμονται. Δεν υπάρχει ταβάνι. Θα το δούμε».

Για το πόσο μπορεί να πέσει το ποσό: «Δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να φτάσει το τίμημα. Μπορεί να φτάσει στις 300.000, στις 400.000, μπορεί να παρουσιαστεί κάποιος και να το πάρει με 300.000. Ας βρεθούν 3 Αρειανοί να το πάρουν και να το κάνουν δώρο στον Άρη. Η τιμή θα πέφτει, το προβλέπει ο νόμος αυτό αν δεν βρεθεί κάποιος να το πάρει. Αυτή είναι η λογική. Σε καμία περίπτωση να μην συνδεθεί η πτώση της τιμής με τον κύριο Καρυπίδη, διότι δεν ενδιαφέρεται για το Ρύσιο. Αν τυχόν κάποιος από τους φίλους του Άρη ή τον Ερασιτέχνη θέλει να το πάρει καλώς. Πρέπει η εκκαθάριση να τελειώσει. Προχωράμε να τελειώσει η εκκαθάριση, δεν την αφήνουμε. Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει και δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Μπορούμε να το παλέψουμε, έχουμε διάφορες απόψεις που συζητούνται και στις επιτροπές και θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όμως φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά».

 

To Top