ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μακ Νιλ: “Δείξαμε ποιοι είμαστε”

Ο Τζέρελ ΜακΝιλ ήταν καθοριστικός στη νίκη του Αρη στο ΟΑΚΑ και, μιλώντας στο SDNA, στάθηκε στην… απρόσμενη συνεισφορά του, ενώ σχολίασε θετικά τους Ελληνες προπονητές.

H συζήτηση με τον Τζέρελ ΜακΝιλ ξεκίνησε λίγο… ανάποδα και με μία αναφορά στο κόψιμο πάνω στον Δημήτρη Κατσίβελη, όταν εκείνος επιχείρησε σουτ τριών πόντων που θα κατέβαζε τη διαφορά στους πέντε.

«Οντως ήταν απρόσμενο (γέλια). Συνήθως καθορίζω τα παιχνίδια με κάποιον διαφορετικό τρόπο, με ένα σουτ, μία ασίστ. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή η ΑΕΚ προσπαθούσε να επιστρέψει, έπαιζε καλή άμυνα και είχε αρχίσει να βάζει κάποια μεγάλα σουτ. Εγώ απλά προσπάθησα με κάθε τρόπο να βγάλω την άμυνα και να δώσω ξανά στην ομάδα μου την κατοχή. Δεν ξέρω αν θα το ξανακάνω, αλλά ήταν ωραίο».

Ο Αρης έκανε το 2/2 απέναντι στην ΑΕΚ, αφού την είχε κερδίσει και στο Κύπελλο και ο Αμερικανός υπογράμμισε ως κομβικό παράγοντα της νίκης, το γεγονός πως η ομάδα του βρισκόταν σε πολύ άσχημη θέση μετά την ήττα στο Μαυροβούνιο:

«Ξέραμε ότι ήταν αήττητοι στην Ελλάδα μετά την ήττα που είχαν από έμας. Αλλά πέρα από αυτό, οι δυσκολίες ήταν αυτές που υπάρχουν πάντα σε τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια. Παράλληλα, προερχόμασταν και από μία βαριά ήττα με την Μπούντουτσνοστ και θέλαμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, καθώς και ότι είμαστε εδώ και έχουμε αφήσει πίσω αυτή την απογοητευτική εμφάνιση. Μάλλον το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για εμάς, γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και ελάχιστοι μας υπολόγιζαν ύστερα από μία τέτοια εμφάνιση». 

«Κάναμε απλά τα βασικά πράγματα, παίξαμε σκληρά, τρέξαμε όπως κάνουμε και σε αυτό είμαστε πραγματικά πολύ καλοί. Τρέχουμε πολύ καλύτερα και πιο σωστά από τις περισσότερες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος»υπερθεμάτισε ο ΜακΝιλ σχετικά με τα στοιχεία που έδωσαν στην ομάδα του το σπουδαίο «διπλό».

Από το ΝΒΑ και το Φοίνιξ, στην Basket League και τον Αρη. Ο 28χρονος παραδέχεται πως η προσαρμογή δεν ήταν ποτέ εύκολη, αλλά η πρόκληση παραμένει μεγάλη για εκείνον:

«Είναι ακόμη ένα… work in progress η προσαρμογή μου. Νομίζω πως παίζω καλά, αλλά ακόμη χρειάζομαι χρόνο για δείξω όσα μπορώ να κάνω. Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό, ευτυχώς το είχα ξαναζήσει και παλιότερα και το συνηθίζω. Ωστόσο, μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η πρόκληση με τον Αρη και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Σχολιάζοντας την ποιότητα της ελληνικής λίγκας, ο ΜακΝιλ βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην πολύ καλή σχέση του με τον Δημήτρη Πρίφτη και να εκφράσει τον σεβασμό του στη δουλειά των Ελλήνων προπονητών:

«Είναι ένα πάρα πολύ σκληρό πρωτάθλημα, στο οποίο υπάρχει πολλή τακτική και έχω την αίσθηση πως οι προπονητές έχουν πολύ έξυπνες ιδέες εδώ. Αν μπορώ να κρίνω μάλιστα από τον κόουτς Πρίφτη, με τον οποίο έχω εξαιρετική συνεργασία, τότε οι Ελληνες προπονητές είναι εξαιρετικά αξιόλογοι». 

«Eχω ξαναπαίξει στην Ευρώπη (σ.σ. στο Βέλγιο 2009-2010 και στην Ιταλία τη σεζόν 2011-2012), αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τρελό. Το συζητάω και με τα άλλα παιδιά της ομάδας από τις ΗΠΑ και συμφωνούμε πως χαιρόμαστε να παίζουμε μπάσκετ σε τέτοια ατμόσφαιρα» πρόσθεσε αναφερόμενος στην όμορφη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο ΟΑΚΑ και την οποία συναντά συνεχώς και στο «Nick Galis Hall».

Πλέον, ο Αρης ασχολείται με το παιχνίδι απέναντι στην Ούνικς για το Eurocup, στο οποίο χρειάζεται μία νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Τζέρελ ΜακΝιλ πιστεύει σε αυτήν:

«Σίγουρα μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Παίζουμε πάντως με την πρώτη ομάδα του ομίλου, αλλά δείξαμε και στο Καζάν ότι μπορούμε να τα βάλουμε με όλους. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά ευτυχώς παίζουμε στη Θεσσαλονική, με τον κόσμο μας που μας δίνει πάντα τεράστια ενέργεια. Θα είναι μάλιστα ένας ακόμη τρόπος να δείξουμε πως τα άσχημα αποτελέσματα ήταν απλώς μία κακή παρένθεση». 

To Top