Τα επώνυμα ιδρυτικά μέλη και το «αγκάθι» της ΟΥΕΦΑ

Επιχειρηματίες, νομικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πρόσωπα του τραπεζικού χώρου, άπαντες επώνυμοι υποστηρικτές του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ», τη δημιουργία του οποίου θα ανακοινώσει αύριο ο Γιάννης Αλαφούζος, εγκαινιάζοντας μια νέα «εποχή σωτηρίας». Την ίδια ώρα, το «αγκάθι» της ΟΥΕΦΑ για την ομάδα της Αθήνα παραμένει.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 
Όπως σημειώνει το «Goal»: «Ο Αδαμάντιος και ο Λεωνίδας Πολέμης είναι -ως γνωστόν- από τα μεγάλα στηρίγματα της προσπάθειας Αλαφούζου, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Από την πρώτη στιγμή οι δύο άνδρες έχουν «βάλει πλάτη» και μαζί με τον κ. Θόδωρο Βασιλάκη είναι εκείνοι που θα συνδράμουν στη συγκέντρωση του ποσού των 6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί για να πληρωθεί μέρος των οφειλών του Παναθηναϊκού και να αρθεί η ποινή του αποκλεισμού της ομάδας από την UEFA. Στο «τιμ» των επιχειρηματιών Αλαφούζου και ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Αλαφούζος έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολο Ταμβακάκη, η συμμετοχή του οποίου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Στα ιδρυτικά μέλη του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» συμπεριλαμβάνεται ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός, ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Παξινού. Παρόντες θα είναι οι δικηγόροι Γιάννης Ηρειώτης και Αθηνά Μπαλομένου. Η τελευταία είναι εκείνη που έχει αναλάβει εδώ και καιρό να «τρέξει» την έρευνα για τη δημιουργία του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ».

Στην πρώτη γραμμή των ιδρυτικών μελών θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γνωστοί καλλιτέχνες, ένθερμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, Γιάννης Ζουγανέλης και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ από τον χώρο της δημοσιογραφίας ο Παύλος Τσίμας και η Σία Κοσιώνη. Τέλος, όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη θα είναι και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό, σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια θα έχει ο Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος θα αναλάβει ξανά χρέη είτε προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είτε εκτελεστικού συμβούλου. Στην «προσπάθεια σωτηρίας» συμμετέχει και ο μεγάλος άσος του παρελθόντος Αριστείδης Καμάρας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι παλαίμαχοι.

Ο αριθμός των ιδρυτικών μελών θα είναι 20 με 25, θα οριστικοποιηθεί αύριο, καθώς το βράδυ της Πέμπτης ο Γιάννης Αλαφούζος θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ», όχι με συνέντευξη Τύπου αλλά με σχετική ενημέρωση, ίσως και μέσω του επίσημου σάιτ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στις 8 Μαΐου στη ΓΣ της εταιρείας θα οριστεί η νέα διοίκηση και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστούν στον κόσμο και τον Τύπο τα πλάνα του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» της λαϊκής βάσης των φίλων του Παναθηναϊκού.

Το θέμα της UEFA

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, οι κ. Αλαφούζος, Πολέμης και Γόντικας «τρέχουν» εδώ και μέρες το μέγα θέμα που έχει να κάνει με την άρση της ποινής του Παναθηναϊκού από την UEFA και το δικαίωμα συμμετοχής του τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχουν υπάρξει ήδη επικοινωνίες με στελέχη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, αλλά το ζήτημα εξακολουθεί να έχει σημαντικές δυσκολίες, καθώς πέρα από την ανάγκη της καταβολής τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ (μέσα στον Μάιο) από πλευράς Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» χρειάζεται και τη συνδρομή της ΕΠΟ, αφού οι ημερομηνίες είναι οριακές και η προσπάθεια δύσκολη.

Είναι δεδομένο, πάντως, ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ» και της λαϊκής βάσης η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτήν αποτελούν βασική προϋπόθεση για αυτό και άπαντες στο «τριφύλλι» τρέχουν να… προλάβουν».

 

To Top