ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμεση αντίδραση Άρη στο “μέτωπο” για Football League 18 ομάδων! Την Τρίτη στην Επιτροπή Εφέσεων

Το διοικητικό συμβούλιο της Football League δεν έκανε κανέναν σοφότερο, απλά επιβεβαίωσε πρακτικά τον νομικό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης για να ανέβει από τη Γ’ εθνική, στην οποία βρίσκεται τυπικά σήμερα. Από τη μια είναι σαφές ότι κάποιες ομάδες δεν θέλουν τον Άρη στη Β΄εθνική, ενώ από την άλλη, άνοιξε νομικά ένα ακόμη παράθυρο για την άνοδο.

Αναλυτικά τα όσα έγιναν στην Αθήνα:

1. Δήλωσαν τυπικά συμμετοχή 17 ομάδες (όπως αναμενόταν, μετά την αποχώρηση Νίκης Βόλου και ΟΦΗ) και περιμένουν Κέρκυρα ή Λεβαδειακό, ούτως ώστε όταν τελειώσει η γνωστή ιστορία, να συμπληρωθεί ένας αριθμός 18 ομάδων, τη στιγμή που η προκήρυξη αναφέρεται σε πρωτάθλημα 20 ομάδων.

2. Λάρισα και Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσαν δύο προτάσεις, γεγονός που δείχνει το “μέτωπο” κατά του Άρη και των υπόλοιπων δευτεραθλητών. Η μία κάνει λόγο για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, δηλαδή να μην καλυφθούν τα κενά των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Η δεύτερη πρόταση αναφέρει ότι εάν τελικά αποφασιστεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 20 ομάδες, να καλυφθούν τα κενά από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν! Είναι σαφές ότι αρκετές ομάδες δεν θα ήθελαν τον Άρη στα… πόδια τους και θα επιχειρήσουν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο!

3. Η επόμενη κίνηση του Άρη, αλλά και των υπόλοιπων δευτεραθλητών της Γ΄εθνικής θα είναι η προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την κάλυψη των κενών θέσεων. 

4. Αυτό το 17+1 που αποφάσισαν στο συμβούλιο, δίνει το έννομο συμφέρον στον Άρη για να πάει στην ΕΠΟ. Oι κίτρινοι αναμένεται να προσφύγουν αύριο Τρίτη στην Επιτροπή.

5. Εφόσον δεν δικαιωθεί ο Άρης τότε θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, περιμένοντας να εφαρμοστούν οι νόμοι.

6. Όσο για το αν θα γίνουν μπαράζ ή όχι, αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν για τις δύο ή τρεις κενές της Β’ Εθνικής θα υπάρξουν ισάριθμες ή περισσότερες προσφυγές αναπλήρωσης. Αν δηλαδή τα κενά είναι τρία και οι ομάδες που θα πάνε στην ΕΠΟ τρεις τότε θα υπάρξει απευθείας άνοδος των περσινών δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής χωρίς να χρειαστούν μπαράζ, με απαραίτητη προϋπόθεση τη δικαίωση του Άρη στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας.

7. Η σέντρα της Football League θα γίνει στις 20/9 ή στις 27/9 αν γίνουν εκλογές.

8. Στις 2/9 θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Οι ομάδες σήμερα είναι επίσημα 17, μέχρι τότε όμως πολλά μπορεί να αλλάξουν.

 

To Top