Είναι από τους ανθρώπους που δε χρειάζονται συστάσεις. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς έχει συνδέσει το όνομά του με την Αυτοκρατορία του Άρη και μάλιστα από δύο μετερίζια. Από αυτό του παίκτη και από αυτό του προπονητή. Έτσι, δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του όταν πληροφορήθηκε ότι η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει τις πύλες του το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη ξεκίνησε.
Ο ίδιος δε θα μπορέσει να δώσει το «παρών» την ερχόμενη Τετάρτη στα εγκαίνια του Μουσείου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Όμως, μέσω του arisbc.gr, στέλνει το μήνυμά του για τη σημαντική αυτή στιγμή για την ιστορία του Άρη.
«Είμαι πολύ υπερήφανος που ο Άρης αποκτά το δικό του Μουσείο. Είναι πραγματικά μεγάλη στιγμή. Κάτι πολύ σημαντικό για τον κόσμο και για όλους εμάς που φορέσαμε και ιδρώσαμε αυτήν τη φανέλα», λέει ο Λευτέρης Σούμποτιτς και συνεχίζει: «Συγχαρητήρια σε όσους πήραν και υλοποίησαν την απόφαση για τη δημιουργία του Μουσείου. Αν μη τι άλλο, ο Άρης αξίζει να έχει το δικό του Μουσείο, όντας μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης».
Ο 59χρονος προπονητής δεν κρύβει τη λύπη του για την απουσία του από τα εγκαίνια του Μουσείου. «Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί, αλλά δυστυχώς δε θα μπορέσω. Είναι η δεύτερη φορά που απουσιάζω από μία μεγάλη εκδήλωση, μετά την τιμή στον Νίκο Γκάλη. Όμως είναι βέβαιο ότι με την πρώτη ευκαιρία θα έρθω στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθώ το Μουσείο. Έχω ήδη προσφέρει αρκετά αντικείμενά μου γι’ αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα κομμάτι από την καριέρα μου θα βρίσκεται στο Μουσείο του Άρη».
Ο Λευτέρης Σούμποτιτς έκανε τη δική του πρόταση. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη διοίκηση της ομάδας, η οποία απαρτίζεται από καλούς ανθρώπους. Είναι καλό ο Άρης, ειδικά τώρα που δυναμώνει ξανά, να μαζέψει την ομάδα της Αυτοκρατορίας και να παίξουμε έστω ένα δεκάλεπτο με τη νέα ομάδα. Πιστεύω θα είναι μία επιβράβευση για όλους μας».
Καταλήγοντας, θυμίζει ότι «η δημιουργία του Μουσείου θα δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο. Οι παλιοί θα μπορέσουν να ξαναζήσουν και οι νέοι να μάθουν τη χρυσή εποχή της ομάδας. Περισσότεροι οι φίλαθλοι του Άρη, όμως όχι μόνον αυτοί, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άρης ήταν ομάδα όλης της Ελλάδας, αυτός που ένωσε όλους τους Έλληνες”.