Κούπερ: “Ο κόσμος του Άρη έχει κάνει κατάθεση ψυχής! Θα ήθελα να επιστρέψω…”

O Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε από την Αίγυπτο, όπου και βρίσκεται, καθώς έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία των “Φαραώ” για τον Άρη, τους λόγους που αποχώρησε, αλλά και την τωρινή κατάσταση. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ομάδας, κάνοντας λόγο για κατάθεση ψυχής, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του κάποια στιγμή να επιστρέψει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο “Αθλ. Μετρόπολις”:

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη: “Φυσικά και δυστυχώς μάθαμε ότι δεν είναι και στην καλύτερη στιγμή η ομάδα.Παρακολουθήσαμε πολύ στενά την πορεία του Άρη και το επιτελείο μου μέσω εμού. Στεναχωριόμαστε πάρα πολύ.

Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και έχει απίστευτους οπαδούς, ευχόμαστε σύντομα να επανέλθει εκεί που του αρμόζει. Έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις και θυμόμαστε σπουδαίες εμφανίσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ευχόμαστε οι αναμνήσεις εκείνες να δίνουν δύναμη στον κόσμο του Άρη. Δεν του αξίζει να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται”.

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον Άρη: “Είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό. Τη στιγμή που αποφάσισαν να φύγουμε θέλαμε να κάνουμνε ένα “ηλεκτροσόκ”, να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις γιατί δεν τα πηγαίναμε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος. Είχα τις ελπίδες και τα όνειρα ότι θα το αλλάζαμε, αλλά πέρασε πολύ καιρός και δεν θέλω να σταθώ άλλο. Εύχομαι να έχει ένα πολύ ωραίο μέλλον ο σύλλογος”.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει κάποια στιγμή: “Σίγουρα θα μου άρεσε, το έχω συζητήσει πολλές φορές με το επιτελείο μου. Σίγουρα θα ήθελα να ξανακάτσω στον πάγκο της ομάδας και να ζήσω την ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης. Αλλά όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει η ομάδα να βρίσκεται στην Α΄Εθνική”.

Για το τι ξεχώρισε στον Άρη από τις προηγούμενες ομάδας στις οποίες υπήρξε προπονητής: “Αρχικά να σταθώ στους οπαδούς και την στήριξη. Ήταν αδιανόητο, εξαιρετικό και δεν έχει σημασία αν ήταν 50.000 ή όχι στο γήπεδο, αλλά ο χαρακτήρας και πως μετέδιδαν την στήριξη στους παίκτες του Άρη. Εμένα μου έκανε τεράστια εντύπωση από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο. Επίσης η πόλη είναι εκπληκτική και η ποιότητα ζωής ήταν πολύ καλή στην Ελλάδα. Αυτή η αντιπαλότητα που υπήρχε ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ είναι κάτι που χρειάζεται η πόλη και εμένα που έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση”.

Για το τι τον στεναχωρεί από την τωρινή εικόνα: “Με λυπεί πολύ η θέση που βρίσκεται η ομάδα και πόσο υποφέρει ο κόσμος του Άρη. Δεν τους αρμόζει να την βιώσουν. Πρέπει η ομάδα να επιστρέψει, αλλά αυτό που συζητάμε μεταξύ μας είναι από τον κόσμο του Άρη τι να ζητήσεις.Τι άλλο παραπάνω να δώσει; Τα έχουν δώσει όλα! Είμαι απ΄έξω από την ομάδα, αλλά πρέπει αυτοί που ηγούνται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν την δυναμική και την καρδιά να οδηγήσουν τον Άρη εκεί που ανήκει. Να σκεφτούν και να βρουν τους τρόπους και να την βγάλουν από την δύσκολη θέση. Ο κόσμος του Άρη έχει κάνει κατάθεση ψυχής. Να εκμεταλλευτούν αυτή την δυναμική”.

Τέλος, έδωσε την δική του ευχή στον κόσμο του Άρη: “Εύχομαι να ξαναδώ την ομάδα στην Α΄Εθνική. Από εκεί και πέρα από τον κόσμο δεν μπορεί να ζητήσεις τίποτα παραπάνω. Εύχομαι να βρεθεί η ισορροπία κόσμου και διοίκησης για να επιστρέψει ο Άρης εκεί που ανήκει”.

 

To Top