Ο Λάκης Σημαιοφορίδης, έγκριτος δικηγόρος σε θέματα που αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ έδωσε την δική του ερμηνεία στον ορισμό “προστατευόμενη περίοδος”, πάνω στην οποία “πάτησε” ο Μιχάλης Σηφάκης για να καταθέσει προσφυγή στην ΠΑΕ Άρης.
Ο κ. Σημαιοφορίδης μιλώντας στο “sport2310.gr” τόνισε ότι “θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η προστατευόμενη περίοδος ισχύει περίπου δύο χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Αφορά τα χρόνια συμβολαίου που απομένουν, από την καταγγελία του συμβολαίου με υπαιτιότητα της ομάδας. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε τι ακριβώς ισχύει:
Έστω ότι ένας ποδοσφαιριστής υπογράφει τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2011, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30/6/14 και τον Απρίλιο του 2012 προχωράει σε προσφυγή, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων από την ΠΑΕ. Πέρα από τα δεδουλευμένα, δικαιούται να διεκδικήσει τα χρήματα που προβλέπονται μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, στο διπλάσιο, διαιρώντας το ποσό με τις μεταγραφικές περιόδους που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του συμβολαίου. Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, μεσολαβούν τέσσερις μεταγραφικές περίοδοι: Ιούλιος 2012, Ιανουάριο 2013, Ιούλιος 2013 και Ιανουάριος 2014.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο παίκτης δικαιούται να εισπράξει όλα τα χρήματα που αναγράφονται στο συμβόλαιο από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τις 30/6/14, πολλαπλασιάζοντας το ποσό επί 2 και διαιρώντας το διά 4. Αν δηλαδή προβλέπονταν 500.000 ευρώ, θα δικαιούταν να διεκδικήσει 250.000 ευρώ, χώρια φυσικά από τα δεδουλευμένα. Αν το συμβόλαιο του παίκτη ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο του 2012, τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματα των μηνών Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου στο διπλάσιο, αφού δεν μεσολαβεί μεταγραφική περίοδος”.