Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από την ΕΠΟ στο πόρισμα Κορέα, παρότι έξι μέλη της (τρία μέλη του ΔΣ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, δύο μέλη της ΚΕΔ) είναι κακουργηματικά κατηγορούμενα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Βάσει νόμου και βάσει κανονισμών οι κατηγορούμενοι δεν εκπίπτουν του αξιώματός τους από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος όμως υπάρχει μείζον θέμα ηθικό και ουσιαστικό για την συνέχιση της παρουσίας τους σε νευραλγικά πόστα του αθλήματος και για το κατά πόσο ένα άθλημα μπορεί να διοικείται από πρόσωπα που βρίσκονται σε καίρια πόστα και διώκονται για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τη δράση τους ως μέλη της αθλητικής ομοσπονδίας.
Πάντως, τις πρώτες ώρες της δημοσιοποίησης των ποινικών διώξεων κανένα από τα πρόσωπα της Ομοσπονδίας που κατηγορούνται δεν έδειξε την διάθεση να παραιτηθεί.
Μάλιστα, κάποιοι έκαναν λόγο για συσπείρωση κατά του νέου αθλητικού νόμου, ενώ στην πραγματικότητα πλέον έχουν μετατραπεί σε βαρίδια, αφού όσο παραμένουν στις θέσεις τους οτιδήποτε στην ΕΠΟ συνδέετε μαζί τους θα φέρει το στίγμα της κατηγορίας συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Οι πρόεδροι των Ενώσεων παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προβληματισμό της εξελίξεις, ενώ ωριμάζουν οι σκέψεις για ανάληψη πρωτοβουλιών κόντρα στον φόβο που προκαλούν οι πειθαρχικές διώξεις και τα άλλα μέτρα που παίρνει εναντίον τους μια κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος ηγεσία.
Πηγή: soccerplus.gr