O δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος, που εκπροσωπεί την πλευρά Γαλανού, αναφέρθηκε στην προσπάθεια ένταξης της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 106ια.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:
«Όταν κλήθηκα από τον κ. Γαλανό, υπήρχαν δύο ενδεχόμενα. Είτε να αγωνιστεί στη Φούτμπολ Λιγκ, είτε να υποβιβαστεί εκούσια στη Γ’ Εθνική, η διάλυση της υπάρχουσας ΠΑΕ, η λειτουργίας της ομάδας από τον Ερασιτέχνη και η άνοδος της στη Φούτμπολ Λιγκ. Κάτι που έκαναν με επιτυχία και η Λάρισα και η ΑΕΚ και τώρα συστήνουν τις νέες ΠΑΕ.
Όσον αφορά το άρθρο 106ια, με τα δεδομένα που υπάρχουν στον Άρη, μιλάμε επί ανυπάρκτου βάσεως αφού δεν υπάρχει επενδυτής που να θέλει να «τρέξει» ένα τέτοιο πρότζεκτ.
Ο κ. Στεφανίδης, επικαλείται την παρουσία του κ. Δασυγένη, χωρίς αυτός να έχει δώσει σημάδια ότι θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Άκουσα τον κ. Δασυγένη, αν δεν κάνω λάθος, να βάζει 10.000 ευρώ στον Άρη και θεώρησα ότι τα δώρισε. Ωστόσο τα χρήματα αυτά προτίθεται να τα πάρει πίσω μέσω εκχώρησης από το μπόνους υποβιβασμού. Ένας άνθρωπος που θέλει να επενδύσει 1.500.000 ευρώ δεν κάνει αυτή την ενέργεια».
Για το άρθρο 106ια: «Για να μπει ο Άρης στο συγκεκριμένο άρθρο, θέλει οικονομοτεχνική μελέτη, ποιο είναι το ενεργητικό και ποια η αξία του. Χρειάζεται ένας επενδυτής που με το καλημέρα θα πρέπει να βάλει ένα ελάχιστο ποσό 1.500.000 ευρώ και δεν υπάρχει περίπτωση να εκποιηθεί το ενεργητικό της ΠΑΕ Άρης σε αυτό το ποσό. Και πέραν αυτού, θα πρέπει να έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια από την ημέρα που θα λειτουργήσει η ΠΑΕ μέχρι την ημέρα που θα βγει η απόφαση για την διαδικασία κατάλυσης.
Πως θα λειτουργήσει η ΠΑΕ; Με αέρα κοπανιστό; Άρα θα πρέπει να δεσμεύσει άμεσα αυτό το ποσό και συνάμα για να κάνει η ομάδα σοβαρή πορεία πρωταθλητισμού θα χρειαστούν άλλα 2,5 – 3 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε φτάνουμε ήδη στα 4,5 εκατομμύρια. Για να φτάσουμε σε 8-10 μήνες που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης, στην καλύτερη περίπτωση να έχει δαπανήσει κάποιος αυτά τα χρήματα, και στη χειρότερη περίπτωση ο Άρης να βρίσκεται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση».
Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και να ανέβει η ομάδα, θα είναι «γράμμα κενό». Ποιος θα πληρώσει τα 40 εκατομμύρια χρέη; Η ομάδα με όλες αυτές τις δικαστικές εξελίξεις, με έναν εκκαθαριστή στο «τιμόνι» ο οποίος θα ελέγχει όλες τις δαπάνες και τις πληρωμές της ομάδας, όχι ο «Χ» Γαλανός επενδυτής».
– Άρα τα λεφτά είναι το θέμα;
«Στα 17 χρόνια που είμαι δικηγόρος, η ταπεινή μου άποψη είναι πως αυτή η διαδικασία δεν θα έχει αίσιο τέλος για τον Άρη, ακόμα και αν βρεθεί ο συγκεκριμένος επενδυτής. Τα ποσά που ανέφερα είναι στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, οι οποίες δεν είναι ρεαλιστικές. Ούτε το 1,5 εκατ. για το ενεργητικό της ΠΑΕ και την άδεια συμμετοχής της στα πρωταθλήματα, το ακίνητό της, τις υποχρεώσεις προς τρίτους, γενικά όλη την επιχείρηση ως σύνολο».
Αν ο κ. Γαλανός είχε τα απαιτούμενα χρήματα για τη Φούτμπολ Λιγκ τι θα του προτείνατε να κάνει:
«Θα του έλεγα να ακολουθήσει το δρόμο της Γ? Εθνικής. Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου νόμου από τα μειονεκτήματά του, είναι πολύ περισσότερα από αυτά του νόμου 106ια. Διότι στη Γ? Εθνική η διαδικασία εκκαθάρισης είναι μονόδρομος, προβλέπεται από το νόμο, ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες και ακόμα και αν καθυστερήσει όπως στη Λάρισα, αυτό δεν κωλύει σε τίποτα όταν με το καλό ο Άρης βγει πρωταθλητής στη Γ? Εθνική να συστήσει ο ΑΣ τη νέα ΠΑΕ, που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ και τη Σούπερ Λιγκ. Θα υπάρχει μια νέα «καθαρή» ΠΑΕ, στην οποία μπορεί να κληθούν ο Γαλανός, ο Δασυγένης και άλλοι Αρειανοί για να επενδύσουν».
Μπορούν να συνυπάρξουν Γαλανός και Δασυγένης στον Άρη;
«Εγω μπορώ να μιλήσω μόνο για τον κ. Γαλανό, που έιναι ο εντολέας μου, οποίος βγήκε δημόσια και εκδήλωσε τις προθέσεις του. Το κ. Δασυγένη τον σέβομαι ως επιχειρηματία, αλλά δεν έχω ακούσει τη άποψή του, προσωπικά. Όταν μιλήσει ο κ. Δασυγένης, θα κουβεντιάσουμε.