Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 1-0 της Λας Πάλμας και απέχει πλέον τρεις βαθμούς από την τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ αντίθετα η Βιγιαρεάλ υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από τη Θέλτα.
Αθλέτικ – Λας Πάλμας 1-0:
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να μην εντυπωσίασε απέναντι στη Λας Πάλμας, όμως κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και πανηγύρισε στο τέλος το τρίποντο.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ινιάκι Γουίλιαμας για το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό σκορ, χάρις το οποίο οι Βάσκοι πλησίασαν την τριάδα.
Θέλτα – Βιγιαρεάλ 3-0:
Οι γηπεδούχοι υπέταξαν με 3-0 τη Βιγιαρεάλ και ανέβηκαν στην 7η θέση της βαθμολογίας. Το “κίτρινο υποβρύχιο” ήταν κατώτερο των περιστάσεων και βυθίστηκε, δεχόμενο τρία γκολ από την αντίπαλό της, η οποία μπήκε με πολλή ενέργεια στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά.
Το σκορ άνοιξε στο 45′ ο Λόπεθ, ενώ τους τρεις βαθμούς για τη Θέλτα σφράγισαν με τα τέρματά τους οι Ινγκλέσιας (53′) και Ιάγο Άσπας (87′, πέναλτι).
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής
Βαλένθια – Εσπανιόλ 1-1
Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα 1-0
Αθλέτικ – Λας Πάλμας 1-0
Θέλτα – Βιγιαρεάλ 3-0
23/04 22:30 Αλαβές – Σοσιεδάδ
23/04 22:30 Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
24/04 20:00 Λεγκανές – Ζιρόνα
24/04 20:00 Οσασούνα – Σεβίλλη
24/04 22:30 Ατλέτικο – Ράγιο Βαγιεκάνο
24/04 22:30 Μπέτις – Βαγιαδολίδ
