Ο Άρνε Σλοτ θα μπορούσε να είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ την περασμένη Κυριακή, εάν νικούσε τη Λέστερ και παράλληλα η Άρσεναλ έχανε από την Ίπσουιτς. Το πρώτο έγινε, το δεύτερο όμως όχι. Έτσι, ο Ολλανδός θα πρέπει να περιμένει, τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα για να πανηγυρίσει και συγκεκριμένα στο παιχνίδι με την Τότεναμ.
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Κόκκινους θα είναι ένα μεγάλο πάρτι, μια θρυλική στιγμή για τον Σλοτ. Θα τον κατατάξει αμέσως δίπλα σε σπουδαία ονόματα όπως ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Ρίνους Μίχελς, ο Γκας Χίντινγκ. Άνθρωποι που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα σε μεγάλες ομάδες. «Ίσως υποτιμούμε λίγο το γεγονός. Αυτό έχει αιώνια αξία», θεωρεί ο αναλυτής Robert Maaskant στο podcast De Maaskantine του Sportnieuws.nl.
Υπάρχει ένα πράγμα που θα μπορούσε να ρίξει μια μικρή σκιά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Άρσεναλ κατακτήσουν το Europa League ή το Champions League αντίστοιχα. «Το πρωτάθλημα είναι ουσιαστικά μια πρόκριση για το Champions League, που είναι ο μεγαλύτερος τίτλος. Αν το κατακτήσει μια άλλη αγγλική ομάδα, αυτό θα επισκιάσει την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος».
Στο podcast συζητείται επίσης ότι ο Σλοτ εντάσσεται αμέσως στην ελίτ των προπονητών που έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη. Ο Maaskant ρωτήθηκε αν ο Ολλανδός θα είναι πάντα περιζήτητος από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά ακόμα αμφιβάλλει αν αυτό θα τεθεί καν υπό συζήτηση. «Ίσως μετά από δέκα χρόνια στην Λίβερπουλ πει ‘Φτάνει πια’».
«Γνωρίζω ότι απαιτεί πολλά από εσένα ως προπονητή στην Premier League, όπου είσαι πάντα ο πρώτος που φτάνει στην ομάδα, ο τελευταίος που φεύγει, ταξιδεύεις συνεχώς. Αλλά αν το κάνεις αυτό για δέκα χρόνια, κάποια στιγμή θα κουραστείς», πρόσθεσε.
