Αποσύρθηκε στα 42 της χρόνια η κορυφαία μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών!

Την απόφαση να γράψει τον επίλογο στην καριέρα της έκανε γνωστή η Νταϊάνα Ταουράσι. Η 42χρονη Αμερικανίδα, που θεωρείται από πολλούς η κορυφαία όλων των εποχών, είχε 20 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

«Πνευματικά και σωματικά, είμαι κορεσμένη. Αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να το εξηγήσω. Είμαι κορεσμένη και χαρούμενη», δήλωσε η Ταουράσι, που είναι η μόνη στο μπάσκετ με έξι χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Πέρασε όλη την καριέρα της στο WNBA με την Φίνιξ Μέρκιουρι. Υπήρξε το Νο 1 στο ντραφτ και ήταν ρούκι της χρονιάς το 2004, ενώ είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία του της λίγκας με 10.646 πόντους. Επίσης αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια (2007, 2009 και 2014) και είχε έντεκα επιλογές στο All-Star Game σε 20 σεζόν.

Παράλληλα άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της και στην Ευρώπη, καθώς αγωνιζόμενη με την Σπαρτάκ Μόσχας και την Εκατερίνμπουργκ, κατέκτησε έξι φορές την Euroleague.

To Top