Μόνο το γέλιο προκαλούν οι δημόσιες τοποθετήσεις των αποξηραμένων παραγόντων της ομοσπονδίας για την τραγική απόφασή τους να μην δώσουν εισιτήρια για τον τελικό στις δύο ομάδες, ώστε αυτόματα να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός που έχει κόσμο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε στα “Αθλητικά Νέα 98,7” για την υπόθεση και τόνισε αρχικά: “Από τη στιγμή που θα δίνονταν εισιτήρια στις Κ.Α.Ε. θα έρχονταν σύνδεσμοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να φτιάξουμε ζώνες, λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, για την τοποθέτηση των οπαδών. Υπάρχει αδυναμία άλλωστε στο χώρο, καθώς είναι μόνο μία είσοδος. Επιπλέον, δε θα δινόταν η δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να απολαύσουν κι αυτοί δυο μεγάλες ομάδες σ’ έναν τελικό κυπέλλου. Αν επρόκειτο για φιλάθλους των δύο ομάδων, που θα έρχονταν στο γήπεδο, δε θα είχα αντίρρηση. Στο «Λίντο» είχαμε μισούς ημίγυμνους από τη μια μεριά και μισούς από την άλλη, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν κοιτάνε καν στο παρκέ, έχουν στραμμένη την πλάτη τους! Κι έχουμε βωμολοχίες από τη μια και την άλλη πλευρά. Το βασικότερο είναι ότι πίσω από αυτή τη μάζα ο καθένας είναι άγνωστος μεαξύ αγνώστων και δεν έχει καμία συνέπεια”.
Για το γεγονός ότι η ΚΑΕ θα μπορούσε να εγγυηθεί για αυτούς που θα έπαιρναν εισιτήρια, απάντησε: “Όσο μπόρεσε και εγγυήθηκε στο Άρης – Πανιώνιος, για το οποίο πληρώνει 13.000 πρόστιμο. Η οικονομική κατάσταση του Άρη δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο! Με ενδιαφέρει να δω ένα γεμάτο γήπεδο, να γίνει ένας αγώνας στα πλαίσια του αθλητισμού χωρίς παρεκτροπές. Είναι δεδομένο ότι δε θα επιτραπούν ούτε τα κασκόλ των ομάδων, ούτε οι σημαίες ή κάποιο άλλο διακριτικό. Ακόμη και τα εισιτήρια θα έχουν το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό της ταυτότητας του κατόχου επάνω. Η είσοδος στο γήπεδο θα γίνει με την ταυτότητα και το εισιτήριο, κανείς δε θα περάσει ελεύθερα. Ο καθένας θα είναι στη θέση του ώστε να ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή ελέγχεται”.
Για τους πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων και το ρόλο των οπαδών σημείωσε: «Οι πρωταγωνιστές ενός αγώνα είναι οι παίκτες στο παρκέ, όχι οι φίλαθλοι στην κερκίδα ή κάποιοι άλλοι παράγοντες. Δεν υπάρχει ο μύθος του «έκτου παίκτη» από την κερκίδα. Δεν είναι οι παίκτες της κατηγορίας αυτής, που θα επηρεαστούν από τον κόσμο στην κερκίδα. Το θέμα είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τα έξω και να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε έναν τελικό όπως στο εξωτερικό, κι όχι να φαίνεται ένα πανό με μια άδεια κερκίδα. Όταν υπάρχουν οπαδοί είναι σα να έχεις μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί”.
Για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων επεσήμανε: «Ο καθένας με την αστυνομική του ταυτότητα θα μπορεί να πάρει εισιτήριο. Θα διατίθενται και από το Δήμο, από τα σωματεία της Κρήτης και από διάφορες οργανώσεις. Τη μεγαλύτερη διακίνηση θα την κάνουντα αθλητικά σωματεία του νησιού. Δε μπορεί κανείς να πάρει παραπάνω από δύο εισιτήρια, κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύει το παιδί του, που θα είναι ανήλικο. Κι από τα 100 εισιτήρια που θα πάρει π.χ. ένα σωματείο, αυτά θα είναι διάσπαρτα μέσα στο γήπεδο, γιατί δε θέλουμε να δημιουργηθούν ομάδες. Δεν είναι καθόλου ακραίο μέτρο, απλώς προστατευτικό για να έχουμε έναν πολύ καλό αγώνα. Το γήπεδο είναι ένα στολίδι, δεν είναι να πάμε για να το καταστρέψουμε. Στο γήπεδο δε θα βρεθούν μόνο οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Άρη. Θα είναι του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού… Υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι στην Κρήτη”.
Για το ενδεχόμενο το γήπεδο να είναι «πράσινο» από τη στιγμή που το ματς γίνεται στην Κρήτη, όπου υπάρχουν περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού απ’ ό,τι στη βόρεια Ελλάδα, ισχυρίστηκε: «Από τη στιγμή που δε θα υπάρχουν διακριτικά, δε θα μπορείτε να ξεχωρίσετε, ώστε να φαίνονται ενδεχομένως οι περισσότεροι ότι είναι π.χ. οι Παναθηναϊκοί. Ακόμη κι αν δίνονταν από 1.500 εισιτήρια σε κάθε ομάδα και μοιράζονταν άλλα 1.500 στους Κρητικούς, πάλι οι του Παναθηναϊκού δε θα ήταν περισσότεροι; Εκεί η διαφορά θα ήταν εμφανής (σ.σ.: θα υπήρχαν διακριτικά)”.