Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την τραγική απώλεια του Άγγελου Τσιπούρα, του 17χρονου ποδοσφαιριστή του Άρη και η εφημερίδα «δημοκρατία» φέρνει στο φως για πρώτη φορά την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία εξηγεί τους λόγους της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο!
Όπως είναι γνωστό, στις 14 Ιανουαρίου 2013, η μοίρα «χτύπησε» την οικογένεια του Άρη και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα 17χρονο αγγελούδι, ο ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» Άγγελος Τσιπούρας «έσβησε» λίγο πριν ξεκινήσει για το σχολείο του και στη συνέχεια ακολουθήσει την αγαπημένη του διαδρομή μέχρι το γήπεδο και την προπόνηση της ομάδας. Άριστος μαθητής, εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αγαπητό παιδί από όλους. Ένας πραγματικός Άγγελος…
Η είδηση του θανάτου του σοκάρισε το πανελλήνιο φίλαθλο κοινό. Οι πρώτες ιατρικές ενδείξεις ανέφεραν ότι ο Τσιπούρας είχε ένα «ανεύρυσμα» που αποδείχθηκε θανατηφόρο. Η καρδιά του τον πρόδωσε ξαφνικά. Η ιατροδικαστική εξέταση που συντάχθηκε μετά από αρκετούς μήνες (27 Μαΐου 2013), αλλά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών έμενε στο συρτάρι μέχρι και πρόσφατα (!), βλέπει σήμερα μετά από έναν χρόνο ακριβώς το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αυτό και με απλά λόγια, όπως αναφέρει η εφημερίδα “δημοκρατία”: «ο άτυχος Άγγελος είχε μια… χειροβομβίδα στην καρδιά του, η οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εκραγεί! Κάθε μέρα είχε ραντεβού με τον θάνατο», όπως και τελικά έγινε. «Η πάθησή του δεν θα μπορούσε να ανιχνευτεί. Ήταν τέτοιας μορφής που κανείς δεν θα μπορούσε να εντοπίσει το πρόβλημα που είχε εκ γενετής ο μικρός αθλητής» σχολίασε στη «δ» ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, επισημαίνοντας ότι: «ίσως μόνο ένα στεφανιογράφημα να έδινε κάποιες ενδείξεις, αλλά ξέρετε εσείς κάποιο νέο παιδί ή κάποιον άνθρωπο να κάνει αυτήν την εξέταση, χωρίς να έχει την παραμικρή ενόχληση»;
Σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιώργου Καρκαβέλα στο ιατρικό συμπέρασμα που καταγράφει η εξέταση: «Τα ευρήματα δεν είναι παθογνωμικά. Συνηγορούν για μυοκαρδιοπάθεια με συνοδές ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα μυοκαρδιοπάθειας σε έδαφος μυοκαρδίτιδας». Παράλληλα, στην ίδια ιατροδικαστική εξέταση, ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας καταγράφει: «Ο θάνατος οφείλεται εις κάμψη του μυοκαρδίου συνεπεία μυοκαρδιοπάθειας και δυσπλασίας του στεφανιαίου κόλπου της καρδίας».