Ο Βικ Γκρούσμπεκ τον Ιούλιο του 2024 έβαλε πωλητήριο στους Μπόστον Σέλτικς και από τότε μέχρι σήμερα έχουν έρθει προσφορές, έχουν καταστρωθεί πλάνα, έχουν αναλυθεί τα σενάρια, αλλά δεν πρόκειται να έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, πριν το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Στα τέλη του Οκτώβρη, οι Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης από τον Ιούλιο του 2024 -λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος- έκαναν ένα διοικητικό συμβούλιο, με σκοπό ο επικεφαλής της διοίκησης και εκπρόσωπος της οικογένειας Γκρούσμπεκ, Βικ Γκρούσμπεκ, να θέσει όρους και να μελετήσει μαζί με τους συνεργάτες του τις μέχρι τώρα προσφορές.
Η διαδικασία πώλησης ενός sport brand με την ιστορία των Κελτών, τις ιδιοκτησίες που τους συνοδεύουν, που αποτιμάται η χρηματιστηριακή τους αξία πάνω από 5,7 δισεκατομμύρια και το Forbes έχει προβλέψει, αφού πρώτα μελέτησε τα δεδομένα πως, ο νέος επενδυτής θα χρειαστεί να καταθέσει 6 δισεκατομμύρια (ποσό ρεκόρ στο NBA), είναι σύνθετη. Γι’ αυτό από οικονομοτεχνικής άποψης την έχει αναλάβει JPMorgan Chase & Co, μια πολυεθνική επενδυτική τράπεζα που ειδικεύεται σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εσχάτως ασχολείται με συστήματα Υγείας σε διάφορες χώρες του πλανήτη, αλλά η πώληση των Μπόστον Σέλτικς αφορά ένα από τα project της.
Πάντως, μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, ίσως και ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, δεν πρόκειται να έχει ανοίξει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Ο δημοσιογράφος-αναλυτής του The Athletic, Μάικ Βορκούνοβ, κατ’ αρχάς αποκάλυψε πως ένας από τους πιο πιθανούς αγοραστές είναι ο Στέφεν Παλιούκα, ο οποίος μετά την οικογένεια Γκρούσμπεκ έχει το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών (της τάξης του 20%) και εξ αρχής είχε ενημερώσει πως ενδιαφέρεται να γίνει το… μεγάλο αφεντικό. Παρεμπτιπτόντως, ο 69χρονος Νεοϋορκέζος μεγαλοεπενδυτής στην ιδιοκτησία του έχει και την ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα της Αταλάντα.
«Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο» ανέφερε ένας επενδυτής, το όνομα του οποίου ο Βορκούνοβ επέλεξε να κρατήσει στη ανωνυμία και η εικόνα που δημιουργείται περιγράφει πως «οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ομάδων στις αθλητικές λίγκες στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά πλούσιοι όσον αφορά στην περιουσία τους, αλλά κατά κάποιον τρόπο… φτωχοί όσον αφορά την ρευστότητά τους». Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετοί που θα έδιναν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν την ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στο NBA, αλλά θα πρέπει πρώτα να προηγηθούν πολλές διαδικασίες ώστε να συμβεί αυτό.
Ο Βικ Γκρούσμπεκ ίσως να περίμενε πως ήδη θα είχε καταλήξει κάπου, αλλά όπως προκύπτει από μία άλλη πηγή του Βορκούνοβ, που μάλιστα αναφέρεται πως έχει ρόλο διαχειριστή στην υπόθεση πώλησης «είναι πολύ σύνθετη υπόθεση και η δομή της πώλησης είναι τόσο απαιτητική που ακόμα κι αν καταλήξουμε στον επενδυτή, θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η ιστορία».