Λανουά: “Εμπιστεύομαι τους Έλληνες διαιτητές, γι’ αυτό έβαλα τον Σιδηρόπουλο στο ΑΕΚ – Άρης”

Εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές δείχνει ο Στεφάν Λανουά που παράλληλα ξεκαθαρίζει πως μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Άρη – Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό δεν θα έρθουν ξανά Γάλλοι ρέφερι, αλλά οι καλύτεροι από άλλες χώρες.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής μιλώντας στην ιστοσελίδα “monobala” για τη διαιτησία των 9 αγωνιστικών είπε:

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, αλλά θεωρώ ότι μέσα από τη συνολική δουλειά η εικόνα μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη», ήταν το πρώτο του σχόλιο για να μιλήσει στη συνέχεια επί προσωπικού.

«Εγώ από την πλευρά μου φροντίζω κάθε αγωνιστική να είμαι σε δύο και τρία παιχνίδια για να έχω καλύτερη εικόνα. Άλλο να είμαι στο γήπεδο και να εισπράττω την ατμόσφαιρα και άλλο να το βλέπω από τη τηλεόραση.

Και όλα αυτά σε ανοιχτή γραμμή με τους δύο συνεργάτες μου. Τον Ιταλό Πάολο Βαλέρι και τον Ισπανό Ρομπέρτο Αλόνσο που βρίσκονται στο VAR στη διάρκεια των παιχνιδιών.

Και όπως ξέρετε μετά από κάθε αγωνιστική έχουμε τις συσκέψεις μας με τους διαιτητές όσον αφορά τις φάσεις που έχουμε ξεχωρίσει. Κάτι που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε για να τους δείξουμε ότι τους υποστηρίζουμε και πως θα μπορέσουν να βελτιωθούν ενόψει της συνέχειας της χρονιάς».

Η συζήτηση πήγε στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Βόλο και τη διαιτησία του Τσέτσιλα που οδήγησε την ομάδα του Αγρινίου σε σχετική ανακοίνωση. Ποια είναι η άποψη του Λανουά.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόδοση του διαιτητή Τσέτσιλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Εμείς θέλουμε από τους διαιτητές να ελέγχουν το παιχνίδι και να σφυρίζουν 50-50. Για αυτό και αποφασίσαμε να… πάει στον πάγκο».

Τι σημαίνει αυτό; «Πριν ξεκινήσει η χρονιά και το πρωτάθλημα είχα εξηγήσει στους διαιτητές στη συνάντηση που είχαμε πως για εμένα είναι η 15η ομάδα του πρωταθλήματος με εμένα σε ρόλο προπονητή. Όποιος θα είναι καλός θα παίζει και όποιος όχι θα κάθεται στον πάγκο. Αυτό ισχύει και με τον διαιτητή του παιχνιδιού του Παναιτωλικού με τον Βόλο».

Κι όσο για το πόσο θα μείνει στον πάγκο; «Θα το δούμε αυτό», ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις του Τσέτσιλα (αποβολή του Νίκολα Στάγιτς και το πέναλτι στο φινάλε των καθυστερήσεων υπέρ του Βόλου), ο Λανουά φρόντισε να πάρει θέση.

«Δεν υπάρχει κάποια αποβολή με αποτέλεσμα με την απόφασή του αυτή να επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού και το πως ο προπονητής του Παναιτωλικού θα πρέπει στη συνέχεια να διαχειριστεί το παιχνίδι. Κι όσο για το πέναλτι, θεωρώ πως ήταν».

Η συνέχεια της χρονιάς περιλαμβάνει τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Εκεί όπου υπάρχουν μόνο Έλληνες διαιτητές όπως και στο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη στην OPAP Arena.

Εκεί όπου θα σφυρίξει ο διεθνής Τάσος Σιδηρόπουλος. «Είναι απόφασή μου να σφυρίξουν μόνο Έλληνες διαιτητές όπως και στο ΑΕΚ-Άρης γιατί πρόκειται για έναν διεθνή διαιτητή και φανερώνει την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό τους».

Τέλος, για την παρουσία Γάλλων διαιτητών στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου μετά και την παρουσία της Στεφανί Φραπάρ στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στο Πανθεσσαλικό, ο Λανουά διευκρίνισε.

«Με εμένα σε αυτή τη θέση δεν θα έρθουν Γάλλοι διαιτητές να σφυρίξουν αλλά θα κοιτάξουμε στα παιχνίδια που είναι να οριστούν μη Έλληνες να έρθουν οι καλύτεροι από άλλες χώρες.

Το σίγουρο είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό».

To Top