ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όρθιος ο Άρης, ανίκητος σε ντέρμπι με υπογραφή του Μορόν (1-1)

Ο Άρης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, χάρη σε γκολ του Μορόν έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική και παραμένει στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και αήττητος σε ακόμη ένα ντέρμπι. 

Ισόπαλο έληξε το μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (1-1) και σκόρερ τους Τετέ και Μορόν.

Οι κιτρινόμαυροι δεν έκαναν το καλύτερο φετινό παιχνίδι τους, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι σε έναν αντίπαλο που… καιγόταν για τη νίκη και έμειναν αήττητοι σε ακόμη ένα ντέρμπι μετά τις νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

 

ΜΕ ΒΕΛΕΘ ΚΑΙ ΦΡΙΝΤΕΚ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Υπολογίζοντας την απουσία του Φαμπιάνο από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω ίωσης, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Φραν Βέλεθ για παρτενέρ του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνάς του όπως και τον Μάρτιν Φρίντεκ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στην αντίστοιχη δεξιά δεν υπήρξε κανένα δίλημμα καθώς η απόφαση διατήρησης του Ούγκο Μάγιο ήταν δεδομένη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής δεν έγινε καμία αλλαγή με τους Μόντσου, Σιφουέντες στη… ραχοκοκαλιά και τον Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο.

Στην επιθετική τριάδα, όπως αναμενόταν, επέστρεψε ο Πιόνε Σίστο, ενώ ο Κλείτον Ντιαντί ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά όπως και ο Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Χουλιάν Κουέστα διατηρήθηκε κάτω από την εστία στο 201ο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη.

ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους κιτρινόμαυρους να έχουν την πρώτη ευκαιρία στο ματς. Επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Μορόν να κάνει ωραία κάθετη, αλλά ο Γεντβάι έκανε κρίσιμη επέμβαση και σταμάτησε το τελείωμα του Ντιαντί μέσα από την περιοχή.

ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από το 10 λεπτό της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, με τους κιτρινόμαυρους όμως να μπλοκάρουν την ανάπτυξή τους.
Μια αδράνεια στο 33ο λεπτό έφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μόντσου στην προσπάθεια του να κόψει μια πάσα του Τετέ ουσιαστικά την πέρασε στον Βραζιλιάνο μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και τελείωσε τη φάση για το 1-0 παρά την προσπάθεια του Κουέστα να διώξει.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε καλά και είχε όπως και στην αρχή του πρώτου μέρους μια πολύ καλή στιγμή με τον Σίστο. Ο Μόντσου τροφοδότησε τον Σίστο μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε με φάτσα στην εστία και σούταρε, αλλά ο Ίνγκασον του έβαλε το στοπ και έτσι οι κίτρινοι δεν πήραν κάτι από αυτή την ευκαιρία.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές. Αρχικά στο 53′ ο Τετέ μοίρασε στον Μπακασέτα, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βέλεθ απομάκρυνε προ του Γερεμέγεφ. Έπειτα στο 56′ ο Μπακασέτας πέρασε την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Γερεμέγεφ, ο Σουηδός σούταρε αλλά ο Βέλεθ έβαλε την κόντρα.

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΟΡΟΝ

Στο 73ο λεπτό ο Λορέν Μορόν απέδειξε γι ακόμη μια φορά την κλάση του. Ο Ισπανός σέντερ φορ του Άρη υποδέχτηκε την πάσα του Σαβέριο και με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για την ισοφάριση σε 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Ιωαννίδης βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα στην πιο κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη έδειξε την κλάση του διώχνοντας τον κίνδυνο.

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ινγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ουναϊ), Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι (73΄Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (61’ Ιωαννίδης).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ (75’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Φρίντεκ (58’ Χουάνκαρ), Σιφουέντες, Μανού Γκαρσία (75’ Νταρίντα), Μόντσου, Ντιαντί, Μορόν (83’ Κουαϊσον), Σίστο (58’ Σαβέριο).

  • Διαιτητής: Τσβάιερ
  • Βοηθοί: Κέμπλερ, Ντίετζ
  • VAR: Γκούντερ, Ευαγγέλου
  • 4ος: Βεργέτης
To Top