Αντσελότι: «Την τελευταία φορά που χάσαμε 4-0, κερδίσαμε το Champions League και τη La Liga»

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης διασύρθηκε στο «σπίτι» της με 4-0 από τη Μπαρτσελόνα, ο Κάρλο Αντσελότι θέλησε να δει την καλή πλευρά αυτή της ήττας.

Ο Κάρλο Αντσελότι ήθελε να δει τα καλά μηνύματα παρά την ταπείνωση που υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μπαρτσελόνα το Σάββατο (26/10), στο «Clasico» στο «Μπερναμπέου» που κέρδισαν με 4-0 οι Καταλανοί.

«Θα παλέψουμε, θα παλέψουμε όλη τη σεζόν όπως κάναμε την προηγούμενη χρονιά. Την τελευταία φορά που χάσαμε 4-0 από τη Μπάρτσα, κερδίσαμε τη La Liga και το Champions League», είπε ο προπονητής της Ρεάλ.

Ο Ιταλός τεχνικός στις δηλώσεις του, αναφερόταν στις 20 Μαρτίου 2022 σε ένα «Clasico» που κέρδισε με 4-0 η Μπαρτσελόνα στο στάδιο «Μπερναμπέου». Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε δύο φορές, όπως επίσης οι Ρόναλντ Αραούχο και Φεράν Τόρες βρήκαν δίχτυα για τους Καταλανούς. Ο Τσάβι ήταν στον πάγκο αφού αντικατέστησε τον Ρόναλντ Κούμαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στη συνέχεια, οι «μπλαουγκράνα» αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League και τερμάτισαν δεύτεροι στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Σχετικά με την εμφάνιση του Κιλιάν Εμπαπέ, ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε: «Ξέραμε ότι θα έπαιζαν με αυτό το πολύ ψηλό μπλοκ, οπότε αποφασίσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά είναι αλήθεια ότι τον έπιασαν σε θέση οφσάιντ αρκετές φορές, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό με τόσο υψηλή αμυντική γραμμή».

Ο απόηχος ενός αγώνα σαν το «Clasico» είναι τεράστιος και οι αντιδράσεις από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο ήταν άμεσες. Αυτό που ήταν πιο σκληρό χωρίς αμφιβολία ήταν το γαλλικό Μέσο «L’Equipe». Η γαλλική εφημερίδα επιτέθηκε ευθέως στη Ρεάλ Μαδρίτης με μια πολύ «σκληρή» ιστοσελίδα για τον αγώνα που ονόμασε «L’Humiliation» (Η Ταπείνωση), καθώς και το χρονικό ως «Le Glife». (Το χαστούκι).

To Top