O Λεβαντόφσκι έχει περισσότερα γκολ στη La Liga από ότι οι Βινίσιους και Εμπαπέ μαζί

Μπορεί ο Βινίσιους να είναι το φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» και όχι άδικα, μπορεί ακόμα να ασχολούνται όλοι με τον Εμπαπέ, αλλά αυτά που κάνει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα 36 του χρόνια, μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να μείνουν.

Δεν έμεινε πολύ για το πρώτο «Classico» της σεζόν και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όπου Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, θα τεθούν αντιμέτωπες σε ένα ντέρμπι μεταξύ γιγάντων. Ένα γήπεδο το οποίο θα γεμίσει με παίκτες ανώτερης κλάσης, τους κορυφαίους όχι μόνο του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά γενικότερα. Θα έλεγε κανείς, ειδικά το καλοκαίρι που ανακοινώθηκε η απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, πως η ομάδα θα απογειωθεί, τουλάχιστον επιθετικά, σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες Βινίσιους, Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ, αρκεί όλο αυτό να λειτουργήσει σωστά.

Υπάρχει όμως, και ένας παίκτης που έχει διανύσει χιλιόμετρα τόσα χρόνια στα γήπεδα και αγωνίζεται στην αιώνια αντίπαλο της Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέχρι στιγμής, υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ, κάνει απίστευτα πράγματα, αφού βρίσκεται και σε εξαιρετική φόρμα. Τα νούμερα του Πολωνού φορ μιλούν από μόνα τους, καθώς μόνο στη La Liga από το ξεκίνημα της σεζόν, έχει βρει δίχτυα 12 φορές, ενώ στο Champions League έχει πετύχει τρία γκολ. Δηλαδή έχει παραπάνω γκολ, από ότι ο Βινίσιους και ο Εμπαπέ μαζί, μετρώντας συνολικά 11 τέρματα.

Την διετία που ο Χάνσι Φλικ βρισκόταν στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου ( 2019-2021), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως παίκτης τότε των Βαυαρών, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, είχε σημειώσει 75 γκολ. Βρίσκεται σχεδόν πάντα μέσα στη μεγάλη περιοχή σε κάθε αντεπίθεση και από εκεί και πέρα είτε σκοράρει, είτε βρίσκει χώρο για κάποιον άλλον, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη ενός γκολ ή τουλάχιστον στη δημιουργία μίας σημαντικής ευκαιρίας και όλα αυτά στα 36 του.

Όλα αυτά σαφώς δεν αναιρούν το ταλέντο, των αντιπάλων του, για να μην ξεχνάμε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Βινίσιους, με τελευταία αυτή απέναντι στη Ντόρτμουντ στο Champions League, ή τις ικανότητες του Εμπαπέ ο οποίος ακόμη προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον, ή και την ποιότητα του Μπέλιγχαμ, παρόλο που δεν έχει βρει ακόμα τέρμα.

To Top