Επεισόδια στην Αργεντινή με “πυροσβέστη” τον Ρικέλμε (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην αναμέτρηση της Μπόκα Τζούνιορς με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αργεντινής, κατά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο γήπεδο της Νιούελς, οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν, με την κατάσταση να ξεφεύγει, απειλώντας να μετατρέψει το ποδοσφαιρικό γεγονός σε σκηνικό βίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι φίλαθλοι της Μπόκα, που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους, άρχισαν να πετούν καρέκλες προς την πλευρά των οπαδών της Χιμνάσια. Οι τελευταίοι αντέδρασαν έντονα, επιχειρώντας να σπάσουν το διαχωριστικό που χώριζε τις δύο πλευρές, με σκοπό να έρθουν σε σύγκρουση σώμα με σώμα. Η ένταση στις κερκίδες ανάγκασε τον πρόεδρο της Μπόκα, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, να παρέμβει προσωπικά, μπαίνοντας στο πεδίο ανάμεσα στους μαινόμενους οπαδούς, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η Μπόκα προηγείτο με 1-0 και οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Η βίαιη ανταλλαγή αντικειμένων προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αστυνομίας, η οποία χρειάστηκε να παρέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, εμφανώς ανήσυχοι, ζητούσαν από τους φιλάθλους να σταματήσουν τα επεισόδια, ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών και των παικτών, το κλίμα παρέμεινε τεταμένο, με τον αγώνα να διακόπτεται προσωρινά μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση στις κερκίδες.

To Top